2020.07.15., szerda , Henrik, Roland

Hírek

2015. november 23. hétfő • 18:50

Somogyi kormánymegbízott: Sallai R. Benedek hiteltelen

A Somogy megyei kormánymegbízott szerint az LMP-s Sallai R. Benedek szájából a földtörvénnyel kapcsolatos minden észrevétel hiteltelen, hiszen ő személyesen is érdekelt: több ezer hektáros nagybirtokot akart építeni egy szövevényes céghálón keresztül.

Neszményi Zsolt erről az MTI-hez hétfő délután eljuttatott közleményében írt, amelyben megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy az LMP-s országgyűlési képviselő délelőtt a földárverések elleni tiltakozásul egy teherautónyi trágyát borított Kaposváron a kormányhivatal egyik épülete elé.

A kormánymegbízott úgy fogalmazott: "amíg mi a gazdák mellett állunk, a gazdák segítéséért dolgozunk, addig az ellenzék csak rendbontásra és szabálysértésre képes". Az ellenzéki képviselők Somogy megyében is ontják magukból a félrevezető információkat és a hamis vádakat - tette hozzá.

Az LMP politikusáról azt írta: ő és a hozzá hasonló ellenzéki politikusok meg akarják akadályozni a gazdák földhöz jutását, a külföldi spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit védik, az ő szájuk íze szerint akarják átírni a földtörvényt.

A kormánymegbízott közölte, felháborító, hogy az LMP, a Jobbik és az MSZP arra kötött koalíciót, hogy szóvá tegye: a külföldiek kimaradnak a földvásárlásból és a nagybirtokosok érdekei sérülnek.

Az ellenzék azért küzd, hogy - a gazdák érdekeivel ellentétben - a kormány ne adja oda a termőföldet a magyar gazdáknak - írta Neszményi Zsolt, hozzátéve: "mindenki, aki ezt meg akarja akadályozni, valójában a magyarországi családi gazdaságoknak a fejlődését gátolja".

Közölte: a kormányhivatal ellátta a feladatát, a hétfői első árverési napon 438 millió forint bevételt sikerült elérni a magyar állam számára, ezzel 386 hektár föld került magyar gazdák tulajdonába. Az árverések mindvégig rendben és törvényesen zajlottak - tette hozzá.

Sallai R. Benedek a történtekkel kapcsolatosan az MTI megkeresésére korábban azt mondta: ez a trágya azt szimbolizálja, hogy "valami bűzlik" a földárverésekkel kapcsolatban. A trágya leborításával pedig annak a véleményének adott hangot, hogy rossz az az irány, amelyet a kormány képvisel.

"A Fidesz becsapja az embereket, szétvernek mindent, odaadják a haveroknak, és ez az egész bűzlik, mint a trágya" - fogalmazott a képviselő, aki a rendőri intézkedéskor nem mondott le mentelmi jogáról, mert részt akart venni a parlament aznapi korrupcióellenes vitanapján. Jelezte ugyanakkor, hogy az eljárás során, miként korábban, most is le fog mondani a mentelmi jogáról és vállalja a következményeket.

A rendőrség közlekedésrendészeti, köztisztasági, valamint jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt indított eljárást a az LMP-s képviselő ellen.

agrotrend.hu / mti
fotó: Facebook

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.