2022.12.08., csütörtök , Mária

Hírek

2019. június 21. péntek • 14:01

Súlyos károkat okozott országszerte a szélsőséges időjárás

A szántóföldek mellett nemcsak a terményekben, de az ingatlanokban is rettentően súlyos károk keletkeztek az elmúlt napok viharai miatt.

A múlt hét végi és az elmúlt napok szélsőséges időjárása miatt összesen mintegy háromezer lakásbiztosítással kapcsolatos kárbejelentésre számít az Aegon biztosító - írják közleményükben. A legtöbb káresemény, 1633 a múlt vasárnap történt, jelentős részük Kelet-Magyarországon - írja az origo.hu.

A szélsőséges időjárás minden napra hozott eddig valami meglepetést, így a károk csak tovább npttek - fotó: pixabay.com

Vasárnap kezdődött a viharokkal, jégesővel és felhőszakadással járó szélsőséges időjárás, azóta 2614 kárbejelentés érkezett Magyarország piacvezető lakásbiztosítójához. Eddig csaknem 39 millió forint értékű kárt fizetett ki ügyfeleinek az Aegon, és további mintegy 14,2 millió forintnyi kárigény áll kifizetés alatt. A biztosító összesen mintegy négyezer kárbejelentésre számít.

A legtöbb kárbejelentés, 705 darab a vihar miatt érkezett, 549 káresemény a jégverés, 536 a villámcsapás miatt, míg 430 esetet a felhőszakadás számlájára ír az Aegon Biztosító.

A szélsőséges időjárás ezúttal a keleti országrészben okozta a legtöbb bosszúságot az embereknek, Szabolcs-Szatmár Bereg megyéből 560, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 235, Baranyából pedig 209 beérkezett kárigényt regisztráltak.

agrotrend.hu / origo.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.