2020.02.20., csütörtök , Aladár,Álmos

Hírek

2019. július 17. szerda • 11:11

Szakmai nap és innovatív megoldások miatt is érdemes a 79. OMÉK kiállítójának jelentkezni

Idén szeptember 26-29. között, a HUNGEXPO területén ismét megrendezik Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági eseményét, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK).

Az OMÉK ezúttal az agrár- és élelmiszeripari innovációk bemutatására és a szakmaiság erősítésére helyezi a hangsúlyt, de már bejelentették a vásár partnerországát is.

Mit kínál a kiállítóknak a 79. OMÉK?

A 2019-es OMÉK-ot a hatékonyság jegyében az eddig megszokott 5 nap helyett 4 napra koncentrálják. A vásáron közel 40 ezer m²-en biztosítanak lehetőséget a kiállítók megjelenésére. A korábbi években megszokott módon számítanak a kis- és őstermelők, családi gazdálkodók és kis- és középvállalkozások nagy számú jelenlétére, ugyanakkor a nagyobb élelmiszeripari cégek hangsúlyosabb részvételére is.

Miért érdemes megjelenni az OMÉK-on?

A visszatérő és új kiállítók szerint az OMÉK a magyar agrár- és élelmiszeripar legfontosabb rendezvénye, többségük elsősorban a szakmai és üzleti kapcsolatok erősödését várja a részvételtől, de a megkérdezettek nagy arányban említették érvként azt is, hogy az eseményen közvetlenül találkozhatnak vásárlóikkal, valamint alkalom nyílik arra is, hogy új termékeiket és szolgáltatásaikat megismertessék a szélesebb közönséggel. A kiállítók többsége sokat vár a szakmai nap programjaitól is, amelyek várhatóan számos őket érintő témában nyújtanak hasznos és informatív platformot.

Partnerország: Marokkó

A 79. OMÉK partnerországa Marokkó lesz. Marokkó az afrikai országokkal fenntartott magyar kapcsolatok sarokkövének is tekinthető, különösen a mezőgazdasági termelés, a kutatás és az oktatás területén fennálló, megbecsült helyzeténél fogva. Az agrár-külkereskedelem az egyik kiemelt területe a két ország közötti kétoldalú együttműködésnek, és ez remélhetőleg csak fokozódik a vásári jelenlét által. Az OMÉK-on a látogatók megismerhetik majd az ország mezőgazdasági termékeit, gasztronómiáját és élelmiszer különlegességeit.

Fókuszban az élelmiszerinnovációk – kié a leg-cool-abb élelmiszer?

Az OMÉK ad otthont a Hungaricool SPAR élelmiszer-innovációs verseny döntőjének, amely egyedülálló a maga nemében. Az augusztus 24-ig tartó

pályázatra innovatív, újszerű, ötletgazdag, a fenntarthatóságot lehetőség szerint szem előtt tartó, a magyarországi piacon már fellelhető, de kiskereskedelmi hálózatban még nem kapható élelmiszer termékekkel lehet jelentkezni.

Az előzsűri által érdemesnek talált maximum 20 élelmiszer-innováció az OMÉK idei rendezvényén fog egymással versenyezni. A legjobbnak ítélt pályaművek az áruházlánc polcaira is felkerülnek majd, a nyertes vállalkozások pedig az Agrármarketing Centrum külföldi szakmai kiállításain is megjelenhetnek. A versennyel kapcsolatos információk a www.hungaricool.hu weboldalon érhetőek el.

„Dalban mondjuk el!” zenei pályázat

A 79. OMÉK keresi a „saját hangját”, ezért várják mindazok jelentkezését, akik akár profi, akár hobbiszinten érdeklődnek a zeneszerzés iránt. Az OMÉK – „Dalban mondjuk el!” pályázat célja, hogy a dalnak köszönhetően még több emberhez jusson el a rendezvény híre. A jelentkezők egy 2-3,5 perces zeneszámmal pályázhatnak, amelynek témája, dalszövege agráriummal kapcsolatos kifejezésekhez kapcsolódik.

A pályázatok beküldésének határideje: 2019. július 31.

A legjobb pályamű alkotói többek között lehetőséget kapnak arra, hogy az OMÉK nagyszínpadán, egy neves magyar együttes előzenekaraként mutassák be produkciójukat.A pályázatról bővebben: https://omek.amc.hu/omek_dalban_mondjuk_el.pdf

Szakmai nap és szakmaiság a fókuszban

A kiállítás első napja szakmai napként funkcionál majd, ahol a kiállítóknak konferenciákat, előadásokat, üzletember találkozókat, vezetett hosted-buyer programokat szerveznek. A szakmai nap sokrétű programjai, valamint a kiállítás egészét jellemző fokozott szakmai jelenlét a szervezők szerint olyan kiállítók számára is vonzóvá teheti az OMÉK-on történő megjelenést, akik korábban nem vettek részt az eseményen.

Kiállítói helyek, megjelenés

Az idei OMÉK-on a kézműves kistermelők, a biogazdálkodók és az agrár- és élelmiszeripari kis- és középvállalkozások mellett ezúttal az innovációban és magasabb hozzáadott érték előállításában élenjáró élelmiszeripari nagyvállalatok is várhatóan jóval nagyobb számban jelennek meg, mint korábban.

Az OMÉK szervezői folyamatosan várják a kiállítók jelentkezését 2019. július 15-ig a https://omek.amc.hu oldalon.

agrotrend.hu / OMÉK

  • 2019. július 17. szerda • 11:11
  • TÉMA: Hírek  
  • CÍMKÉK: AMC, OMÉK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.