2019.01.19., szombat , Fábián,Sebestyén

Hírek

2018. december 10.

Szakmaközi szervezet lett a dísznövényágazat

A cím elnyerése nagy elismerés a dísznövényágazat számára. Ünnepélyes kihirdetésére december 7-én került sor az Agrárminisztériumban – közölte a Magyar Díszkertészek Szövetsége (MDSZ).

Az ágazat további előrelépése a versenyképességben, a minőségi termelésben, az innovációban és a szervezettségben rejlik - Kép: Pixabay

Mérföldkőnek nevezte a mezőgazdaságért felelős államtitkár a dísznövényágazat szakmaközi szervezetként való elismerését, melynek ünnepélyes kihirdetésére december 7-én került sor az Agrárminisztériumban. Az elismerést átadó Feldman Zsolt elmondta, az ágazat sok mikrovállalkozásnak, családi kertészetnek ad munkalehetőséget, vidékbe ágyazottsága, lokális piaci jelenléte, valamint az emberi életminőséghez való pozitív hozzájárulása fontossá teszi jövője alakulását. Hangsúlyozta, a díszkertész szakma képes arra, hogy a mikrovállalkozásokra épülő mivoltát meghaladja és egy magasabb vertikális szervezeti szintre lépjen. Az ágazat további előrelépését a versenyképességben, a minőségi termelésben, az innovációban és a szervezettségben látta.

A Vidékfejlesztési Programban elérhető pályázatok, kiterjednek a díszkertészetre is, a versenyképességet erősítő beruházásokkal, a jobb hatékonyság és a nagyobb jövedelem termelés irányába kívánják elmozdítani az ágazatot.  Kulcsfontosságúnak nevezte az innovációt, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központtal (NAIK) való partnerségben.  Megjegyezte, az innovatív képesség, valamint a gyorsan változó fogyasztói igényekhez való alkalmazkodás a dísznövényágazat számára a napi gyakorlatban megvalósítható gondolattá kell váljon.  A természet közeli környezet felé irányuló társadalmi trendek is segítik az ágazat fejlődését.

agrotrend.hu / MDSZ

Fókuszban
Rengeteg agrárszakember élete követendő

Rengeteg agrárszakember élete követendő

Az Év Agrárembere kitüntető díj során ilyen példamutató embereket ...

Bálint gazda: A haza és a termőföld életem két legfontosabb pontja

Bálint gazda: A haza és a termőföld életem két legfontosabb pontja

Bálint György eklektikus élete során vezetett állami gazdaságot, ...

Már csak 3 napig szavazhat kedvenc agráremberére!

Már csak 3 napig szavazhat kedvenc agráremberére!

A január 20-ig tartó online szavazás győztese Az Év Agrárembere ...

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.