2022.12.01., csütörtök , Elza

Hírek

2017. június 03. szombat • 16:27

Százával lőtték le a pacsirtákat, felfüggesztett börtönt kaptak

Távollétükben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a járásbíróság azt a két olasz vadászt, aki ezernél több védett madarat próbált kivinni hazánkból.

A hatvanéves L. Franco és 72 éves társa, V. Guiliano tavaly október elején két hétig vadásztak mezei pacsirtára Braila közelében. Az állami vadásztársaságtól engedélyt kaptak a madarak elfogására, megnyúzására és elszállítására. Kitömött csalimadarakkal érték el, hogy közelükbe menjenek a gyanútlan szárnyasok, majd sörétes fegyverrel lőttek rájuk. - írja a zaol.hu.

A két olasz vadász autóját 2016. október 15-én délután az M70-es autóút elején állították meg az adóhatóság járőrei. Az utastérből három hűtőtáskában 950 darab nyúzott madártetemet találtak és előkerült az 51 csalimadár is. Az elejtett, illetve a preparált madarak a darabonként 25 ezer forint természetvédelmi értéket képviselő mezei pacsirták voltak.

A kár meghaladta a 25 millió forintot.

A kanizsai járásbíróságon a természetkárosítással megvádolt vadászok távollétében született meg a nem jogerős ítélet: 10 hónap börtön, végrehajtásában 20 hónap próbaidőre felfüggesztve.

Kiemelt kép: vadaszat.net

agrotrend.hu / zaol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.