2022.06.25., szombat , Vilmos

Hírek

2017. szeptember 06. szerda • 12:04

Szennyezett tyúkhús is piacra kerülhetett

A földművelésügyi miniszter elrendelte az import baromfihús fokozott ellenőrzését.

A földművelésügyi miniszter elrendelte az import baromfihús fokozott ellenőrzését annak érdekében, hogy a magyar fogyasztókat megvédjék a szennyezett import árutól - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kiemelte, hogy az Európai Unió (EU) 21 országába jutott fipronillal szennyezett tyúktojás, és fennáll a veszélye annak, hogy szennyezett tyúkhús is piacra kerülhetett.

A miniszter szerint

az EU élelmiszerbiztonsági és állategészségügyi rendszerét szorosabbra kell fonni, szigorítani kell az előírásokon, és több ellenőrzésre is szükség van ahhoz, hogy az unió élelmiszertermelésébe vetett bizalom megmaradjon, helyreálljon.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a miniszter elmondta:

Magyarországon valamennyi tételt ellenőrzik, most szennyezett baromfihús és tojás nincs forgalomban.

Fazekas Sándor javasolja, hogy

a fogyasztók közvetlenül magyar termelőtől és feldolgozótól vásároljanak baromfihúst, illetve győződjenek meg a termékek magyar eredetéről.

A magyarországi hatóság vizsgálatok eredményeiről, az intézkedésekkel kapcsolatos friss információkról, valamint  a termékekkel kapcsolatos részletek (azonosító adatok, egyéb információk) elérhetőek a NÉBIH folyamatosan frissülő tematikus aloldalán.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.