2022.11.27., vasárnap , Virgil

Hírek

2017. augusztus 31. csütörtök • 12:47

Szeptember 10-ig tölthető ki a villamosenergia-kérdőív

A NAK által közzétett, villamosenergia-igényeket felmérő kérdőív visszaküldési határideje augusztus 31-ről szeptember 10-re módosul. A kérdőív pedig megoldást nyújt a titoktartási kötelezettséggel érintettek számára is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján augusztus közepétől érhető el a tagi villamosenergia-igényeket felmérő kérdőív, amelynek kitöltése alapján történik meg a 2017 őszén kiírandó, alacsonyabb energiaárat célzó tender meghatározó részleteinek kialakítása.

A tagság kérését teljesítve – a nyári szabadságolásokra, illetve a kérdőív hiánytalan kitöltéséhez szükséges adatok és dokumentumok összegyűjtésének időigényére tekintettel – a kérdőív visszaküldésének határideje augusztus 31-ről szeptember 10-re módosul.

A kérdőívben a tender paramétereinek kialakításához minimálisan szükséges adatmennyiség hiánytalan megadása szükséges a tagok részéről. Így a jelenlegi villamosenergia-kereskedelmi szerződés kondícióira, a jelenlegi fogyasztás mennyiségére, illetve a jövőre várható éves felhasználás mértékére, valamint a tenderrel kapcsolatos információk átadásához szükséges elérhetőségekre kérdez rá. A kitöltőnek ezek mellett néhány releváns dokumentum kötelező csatolását és a vonatkozó nyilatkozatok elfogadását is meg kell tennie.

A NAK azon érdeklődő tagjainak, akik a kereskedelmi és a hálózathasználati szerződéseiket, valamint a havi áramszámlájukat – üzleti titoktartási kötelezettség okán – jelen formájukban nem tölthetik fel az online felületen a kérdőív kitöltésének részeként, szintén érdemes megnézniük a kérdőív felületét.

A titoktartási kötelezettség azzal is betartható lehet, hogy a kereskedőre vonatkozó összes adatot, illetve – ha ezt a kamara tagja mindenképpen szükségesnek ítéli meg – a villamosenergia árra vonatkozó adatot felismerhetetlenné teszi, és ilyen formában csatolja fel a szerződést és a számlát a felületen.

Amennyiben a fenti megoldási javaslattal mégsem tartható be a titoktartás, úgy a kérdőív online felületéről letölthető, a kereskedelmi és hálózathasználati szerződés alapján kitöltendő, a tender alapadatainak megállapításához szükséges táblázatot szükséges kitöltve csatolni a szerződések és a számla helyett.

A kitöltéshez további praktikus tanácsok itt olvashatók. Az online kérdőív pedig itt érhető el.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.