2021.10.19., kedd , Nándor

Hírek

2021. augusztus 25. szerda • 09:28

Szerdai járványadatok: 134 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt egy beteg

Emelkedett a kórházban, valamint a súlyos állapotban lévők száma is. Az iskolás korú gyerekek szülei ma jelezhetik utoljára, hogy kérik vagy nem kérik a 12 éven felüli gyermekük oltását az intézményekben.

Fotó: pixabay.com

A szerdai adatközlés szerint 134 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában és egy halálos áldozata volt a járványnak. Az aktív fertőzöttek száma pedig 7713 főre csökkent. Az előző napinál 10-zel több, 92 covidos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen (2-vel magasabb a szám a keddinél).

A friss és az elmúlt napok adatai alátámasztják azt, amit Müller Cecília mondott kedden: a negyedik hullám küszöbén vagyunk. A szennyvízadatok tanúsága szerint pedig máris jelentősen romlott a helyzet Budapesten és Szegeden, ahol emelkedettnek számít a vírus örökítőanyagának szintje, ez pedig az új fertőzöttek számának erőteljesebb növekedésével jár majd. A mérések szerint ugyanakkor nőni fog a betegszám az ország összes vizsgált nagyvárosában és vonzáskörzetében.

A járvány kezdete óta összesen:

 

811 337 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma;  30 055 halálos áldozatot tartanak nyilván;773 569-en gyógyultak meg a statisztika szerint.

agrotrend.hu / Infostart

 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.