2021.06.22., kedd , Paulina

Hírek

2019. október 17. csütörtök • 17:54

Szervízúton közlekednek a mezőgazdasági gépek

Míg az R-67-es út közelmúltban átadott szakaszán a tehergépkocsik és autósok közlekednek, addig a szervizutakat előszeretettel használják a mezőgazdasági gépek.

Magyaregres – A fejlett országokban látni, hogy a gyorsforgalmi utak mentén szervizutakat alakítanak ki – mondta Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke. – Az R67-es út mellett már nálunk is szervizúton juthatnak el földterületeikre a gazdák - írja a sonline.hu.

Használhatják a szervízutat a gépek - fotó: pixnio.com

– Sokat közlekedtünk a régi 67-esen mezőgazdasági gépekkel, most pedig örömünkre már kevésbé forgalmas szakaszon, a szervizutakon tudunk eljutni bérelt földjeinkhez – mondta el Kozári Tibor, a Zöld Mező 2000 Kft. termelési vezetője.

– A szervizutak a falvak közti közlekedést megkönnyítik és minden táblát elérhetnek a gazdák nagy gépjárműveikkel jó minőségű aszfalton – jegyezte meg Gombos Sándor.

Hozzátette: a vadvédelmi kerítéseknek köszönhetően a vaddisznók, szarvasok túrással sem tudnak bejutni az útra. Kiemelte: a burkolt árkok egészen a Tetves patakig garantálják a vízelvezetést.

– Javában zajlik a kukorica és a cukorrépa betakarítása, a kamionok meg tudnak állni a szervizúton, hogy a táblák szélére gyűjtött nagy súlyú terményt elszállítsák – mondta el Gombos Sándor.

A NIF Zrt. tájékoztatása szerint jelenleg korlátozottan használhatják a szervizutakat a gazdálkodók, november végétől pedig az R 67-es gyorsforgalmi út Somogy­aszaló és Somogybabod közötti átadott szakaszán is közlekedhetnek. November végétől végig közlekedhetnek a szervizúton.

agrotrend.hu / sonline.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.