2022.07.07., csütörtök , Apollónia

Hírek

2020. január 21. kedd • 14:27

Színvonalas ünnepség volt az első alkalommal megrendezett Magyar Gazdák Bálja

Az év elején az ország számos pontján rendeznek különböző bálokat, idén az Agrotrend Csoport is létrehozott valami újat, hogy a Magyar Gazdák Bálján megünnepelhessék mindazt az egy éves fáradtságos munkát, ami az agrárium szépségében rejlik.

Az első alkalommal megrendezett Magyar Gazdák Báljának a főváros szívében elhelyezkedő Pesti Vígadó adott otthont. A helyszín több szempontból is fontos volt, ugyanis tizenöt évvel ezelőtt ezen a helyszínen zajlott le a magyar gazdák tüntetése, amikor is megígérték egymásnak, hogy egyszer ünnepelve térnek ide vissza. A történelmi kijelentés megvalósult és méltó módon, büszkén ünnepeltek a magyar gazdák együtt a bálon.

A Magyar Gazdák Bálját a rendezvény fővédnöke, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdák Országos Szövetségének elnöke, Jakab István nyitotta meg.

Beszédében visszatekintett a magyar agrárium múltbéli eseményeire és kihangsúlyozta a mezőgazdaság jövőnek fontosságát.

Mindezek mellett örömét fejezte ki, hogy olyan színvonalas rendezvény jöhetett létre, ahol a fiatal gazda együtt ünnepelhetett a tapasztalt idős gazdával, hiszen a jövő generáció számára csakis ily módon sikerülhet megteremteni a lehetőségeket.

A rendezvény főszervezője Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport ügyvezetője beszédében kihangsúlyozta, hogy a bál nemcsak a szórakozást szolgálja, hanem sokkal inkább az összetartás erősítését és a kapcsolatok bővítését a magyar gazdák körében.

Bogdán Boglárka, az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára elmondta: a Magyar Gazdák Bálja nemcsak a találkozás, a közösséghez tartozás öröme, hanem teret enged a formáknak, az eleganciának, egyben emlékeztet arra a nemes összefogásra, amely az elmúlt években a nemzeti gazdaság erejét emelte az agráriumban.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke, Süle Katalin folytatta a megnyitó beszédeket és rámutatott arra az igazságra, hogy ahogyan a vetésnek, az aratásnak, úgy a vígasságnak és az ünneplésnek is megvan az ideje. A magyar vidék és a magyar gazdák ünnepeként jellemezte az első alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Gazdák Bálját.

Az est hátralévő részében operett előadások, valamint Mága Zoltán és zenekara kápráztatta el a jelenlévőket exkluzív koncertjével, amelyet minden bizonnyal hallgatott volna még tovább is a gazdák közönsége.

A Magyar Gazdák Báljával az Agrotrend Csoport bizonyíthatóan hagyományt teremtett és várakozással, reményteljesen készül a következő bálra.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.