2023.06.09., péntek , Félix

Hírek

2019. november 13. szerda • 12:57

Szívesebben vásárolunk kézműves termékeket

Ma délelőtt a szegedi kormányhivatalban megnyílt az első olyan bolt az országban, amely közfoglalkoztatásban és szociális szövetkezetek által előállított, minőségi termékeket árul.

A kis üzlet, amely a Helyi-ség nevet kapta, a VI. Közfoglalkoztatási kiállítás és vásár alkalmából nyitotta meg kapuit. A vásáron – amely szerdán és csütörtökön várja az érdeklődőket – 24 közfoglalkoztató, valamint szociális szövetkezet és alapítvány van jelen portékáival - írja a delmagyar.hu.

fotó: pixnio.com

A kormányhivatal földszinti nagytermében új kiállítók is vannak, mint például az újszentiváni Epres Kert Szociális Szövetkezet, a Fatima Ház Alapítvány, vagy az Ibela Szociális Szövetkezet.

A tavalyi évhez hasonlóan más megyéből is jelentkeztek a rendezvényre: Magyardombegyház sajtokat, Nyírtass kézimunkákat hozott az adventi piacra.

Az érdeklődők mindkét helyen meg is vásárolhatják a saját receptúrák alapján kézzel készült csokoládékat, chutneykat, a mézeskalács termékeket, vászonzsákokat, tésztaféléket, fűszerezett sajtokat, ízesített joghurtot és kézimunkákat.

agrotrend.hu / delmagyar.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.