2022.10.03., hétfő , Helga

Hírek

2018. augusztus 30. csütörtök • 13:00

Szükségesek a határon átnyúló megoldások

Nemrég megfogalmazták a szlovén-magyar kapcsolatok céljait, amely szerint a turizmusban a helyi természeti és kulturális értékekre kell építeni.

Nagy István agrárminiszter hivatalában fogadta a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetét Robert Kokalj-t. A megbeszélésen elhangzott, hogy Magyarország számára rendkívül fontos a határmenti együttműködések megerősítése és fejlesztése - olvasható az Agrárminisztérium közleményében.


A felek a tárgyaláson egyetértettek az említett intézkedések fontosságában - fotó: Pelsőczy Csaba

Közös cél, hogy a térség - a szlovéniai magyarok és a magyarországi szlovének együttműködésével - olyan területté váljon, amely vonzó élőhelyet, munkahelyet, befektetési lehetőséget biztosít úgy, hogy

egyrészről a turizmusban a helyi természeti és kulturális értékekre épít, másrészről pedig megcélozza a közös határtérségi problémák megoldását határon átnyúló szinten is.

A felek a tárgyaláson egyetértettek az együttműködést ösztönző intézkedések fontosságában.

A tárca emellett fontosnak tartja a méhészeti ágazat fejlesztését, így a minisztérium örömmel csatlakozott és támogatta a szlovén méhészeti tárgyú kezdeményezéseket.

Nagy István agrárminiszter vállalta, hogy a szlovén kezdeményezéseket továbbra is kiemelten kezeli, szakértői és szakmai szervezet koordinációjával segítve a méhek védelmét és a jövőben is személyesen részt vesz a Méhek Világnapja programban.

agrotrend.hu / AM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.