Hírek

Tállyán kiváló bort és ételeket kóstolhatnak a szüreti időszakban

Tállyán három év alatt hat olyan kitűnő bort készítettek, amely bekerült a Borkiválóságok közé – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az I. Nemzetközi Barbecue Fesztivál és Versenymegnyitóján.

A festői környezetben fekvő tokaji borfalu méltó helyszíne az eseménynek, s a világhírű tokaji borokat is megkóstolhatják itt azok, akik a versenyre érkeznek – fogalmazott szombaton, a Tállyán elmondott megnyitóbeszédében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A tárcavezető köszöntötte a 11 országból érkezett 40 csapat tagjait és az I. Nemzetközi Barbecue Fesztivált és Verseny látogatóit, közönségét is. Mint mondta, a találkozótól azt várják, hogy fellendíti az idegenforgalmat Tállyán, és a szüreti időszakban még több látogatót vonzhat a tokai régióba.

A magyar gasztronómiai hagyományoktól nem idegen a szabad tűzön sütés, a hidegfüstöléses technikával elkészített húsétel, de a manapság világszerte népszerű barbecue-nak is közép-európai gyökerei vannak – mondta Fazekas. A puritán fatüzeléses barbecue-irányzatot texasi, német, cseh és magyar hentesüzletek gyakorlata ismertette meg a fogyasztókkal világszerte.

Fotó: Kovács Zoltán

A miniszter beszélt arról is, hogy a szabadban való ételkészítés olyan közösségi élmény, amely összehozza a barátokat, rokonokat, vagy akár az idegeneket is, a kiváló tokaji borokhoz pedig méltó módon párosul a barbecue technikával elkészített, kiváló minőségű húsétel. Tállyán három év alatt hat olyan kitűnő bort készítettek, amely bekerült a Borkiválóságok közé. A nemzetközi verseny résztvevői megismerhetik és a hírét is vihetik nemcsak ezeknek, de a többi kiváló, itt termelt bornak is.

agrotrend.hu / FM

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés