2019.10.15., kedd , Teréz

Hírek

2017. március 28. kedd • 07:36

Társadalmi egyeztetésen az integrációs szerződés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara társadalmi egyeztetésre bocsátja az új integrációs szerződés tervezetét. A véleményeket április végéig lehet eljuttatni a kamarához.

Március elején összevont osztályülés keretében ismertette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vezetése jelenlévő tagjaival az új integrációs szerződés kereteit, feltételeit tartalmazó tervezetet. Ennek lényege, hogy az új szerződés három gazdasági évre vagy három termelési/tartási/tenyésztési ciklusra szólna. Ezen idő alatt az integrátornak teljes körű szolgáltatást kell nyújtania az integrált vállalkozásnak, amely kiterjed többek között a pénzügyi támogatásra, a termék/termény felvásárlására, tárolására, adatszolgáltatásra, a mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó technológia, anyag, eszköz biztosítására, a termelési- és kereskedelmi szervezésre, tanácsadásra. Az integrált vállalkozás pedig az ezzel összefüggő munkára, tevékenységre vállal kötelezettséget. Az integrátort a NAK veszi nyilvántartásba, az egyes vitás esetekben pedig a kamara választottbírósága jár el.

Ugyanakkor a kamara elnöksége lehetőség szerint valamennyi érintettet szeretné bevonni a végleges, majd a döntéshozók elé kerülő változat kialakításába. Ezért a NAK honlapján társadalmi egyeztetésre bocsátják a munkaanyagot.

Minden kamarai tag, érintett szervezet véleményét, jobbító szándékú javaslatát szívesen fogadják, illetve azzal kapcsolatban is várják az észrevételeket, hogy meglátásuk szerint mely tényezők gátolják az együttműködéseket.

Az észrevételeket, javaslatokat 2017. április 30-ig várják az info@nak.hu e-mail címre.

A munkaanyag pedig pdf innen (356 KB) letölthető.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.