2021.01.25., hétfő , Pál

Hírek

2020. január 14. kedd • 13:23

Terjeszkedne a baromfifeldolgozó

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal a hazai baromfiszektort átalakító felvásárlást, így jelentős feldolgozó kapacitással bővítheti portfólióját az egyik legnagyobb hazai csirke előállító és feldolgozó cégcsoport.

Megvette a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt.-t, - közölte a Master Good. Miután a tranzakciót jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal, hétfőn a vételár kiegyenlítésével le is zárták az ügyletet - írja az infostart.hu.

fotó: pixabay.com

A Bárány család tulajdonában lévő, kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki. Az ország másik felében, Vas megyében, Sárváron működő - és eredetileg alapvetően pulykafeldolgozással foglalkozó - Sága Zrt. az elmúlt évek gazdasági nehézségei ellenére, többszörös átalakítás és termékkörbővítés után piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalatává vált.

A Sága egyébként 2003-ban került brit Bernard Matthews csoport tulajdonába, és évekig meghatározó szereplője volt a hazai pulykaágazatnak. Fő piaca az Egyesült Királyság volt. 2016-ban a Bernard Matthews a Boparan Holdings tulajdonába került, és ezzel a Sága Foods Zrt. Nagy-Britannia legnagyobb csirkés cégét, a 2Sisters Foodot is birtokló csoport részévé vált.

A Boparan Holdings a Bernard Matthews megszerzésével a brit pulykapiacon is a legnagyobb szereplővé vált. A Master Good összesen csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat, amit a Sága 260 dolgozója egészít majd ki a jövőben.

A tranzakció szorosan illeszkedik a Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiájába, amely szerint bővíteni szeretné a termékkínálatát - írta a közleményben Bárány László, a Master Good tulajdonosa. A jövőben komoly technológiai fejlesztéseket terveznek a sárvári üzemben is, a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése.

A belföldi piacon való növekedés mellett nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret - áll a közleményben.

agrotrend.hu / infostart.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.