2022.11.27., vasárnap , Virgil

Hírek

2022. április 13. szerda • 11:42

Több mint 360 helyszínen lehet voksolni a május 20-i agrárkamarai választásokon

Annak érdekében, hogy a kamarai tagok minél könnyebben élhessenek szavazati jogukkal a 2022. május 20-án esedékes agrárkamarai választásokon, az 5 évvel ezelőtti 248-ról közel másfélszeresére, 361-re növelik a szavazási központok számát - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a választási jogosultságról és a szavazás helyéről a tagok a NAK portálján tájékozódhatnak, illetve rövidesen postai úton választási értesítőt is kapnak. A tagoknak lehetőségük van arra, hogy a számukra - a lakóhelyük vagy telephelyük alapján - kijelölt szavazóközpontot az adott megyén belül módosítsák, és egy másik szavazóhelyen voksoljanak - írták.

Fotó: pixabay.com

A szavazáson a NAK pártoló és tiszteletbeli tagjain kívül valamennyi kamarai tag voksolhat az Országos Kamarai Választási Bizottság által nyilvántartásba vett megyei küldöttjelölti listákra, így a jogosultak száma mintegy 400 ezerre tehető.

Az agrárkamarai választásokkal kapcsolatos bővebb információk a NAK portálján érhetők el: https://www.nak.hu/kamara/kamarai-valasztas-2022

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.