2021.02.28., vasárnap , Ákos, Bátor

Hírek

2020. április 13. hétfő • 12:06

Tovább növekszik a koronavírus fertőzöttek száma, már meghaladja az 1400 főt

Nem állt meg a fertőzöttek és a vírusban elhunytak száma, sajnos csak tovább növekedett.

Újabb 48 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 1458 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős, krónikus beteg. Ezzel 109 főre emelkedett az elhunytak száma - írja a hirado.hu.

fotó: koronavirus.gov.hu

Már 120-an pedig gyógyultan távoztak a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig pedig sajnos összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A kormányzati oldalon látható térkép alapján továbbra is Budapesten (703 ember) és Pest megyében (214) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (102), Győr-Moson-Sopron megye (61), Csongrád megye (47) és Borsod-Abaúj-Zemplén (45). A legkevesebb fertőzött Heves megyében (9) van Magyarországon. Jelenleg 15 333-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 34 819.

Már bárkiben jelen lehet a vírus

A csoportos megbetegedések szakaszában közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. A szakemberek különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Magyarországra

A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel a Facebook-oldalán.

agrotrend.hu / hirado.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.