2022.10.02., vasárnap , Petra

Hírek

2021. január 06. szerda • 12:16

Tűzifával segített az Egererdő Zrt.

A 2011 óta sikeresen működő szociális tűzifa programban az Egererdő Zrt. idén 80 térségi önkormányzat rászoruló családjának biztosít tűzifát.

A Belügyminisztérium által meghirdetett pályázaton az 5000 fő alatti lakossal rendelkező önkormányzatok pályázhattak, az idén 5 milliárd forintos keretösszegű támogatásra. A nyertes pályázó helyi önkormányzatokból, az Egererdő Zrt.-vel szerződöttek 100%-ban keménylombos tűzifát igényeltek – tájékoztatta portálunkat szerdán Vigh Ilona, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője.

fotó: pixabay.com

– A mihamarabbi segítségnyújtás érdekében a társaságunk már ősszel megkezdte a tűzifa kiszállítását az önkormányzatokhoz. Az október közepétől csapadékosra forduló időjárás nem könnyítette meg az erdőgazdaság dolgát, de a társaság felkészültségének és több éves tapasztalatának köszönhetően január elején elmondhatjuk, hogy a teljes igényelt mennyiség közel 60%-át sikerült teljesíteni – közölte Zay Zsolt, az Egererdő Zrt. kereskedelmi vezetője. A kormány által erre a célra biztosított keretösszeg folyamatos emelkedésével az önkormányzatok igénye is egyre nőtt. Míg 2017-ben 8000 köbméter szociális tűzifa került leszállításra, addig 2020-ra az igényelt mennyiség már 13 ezer köbméterre emelkedett.

Az egyes önkormányzatok igényei a 30 köbmétertől a közel 900 köbméteres mennyiségig változnak. Az összességében több ezer köbméteres megrendelés kiszállítása igen nagy feladat, melynek szervezésében segítjük az önkormányzatokat, fuvarozó vállalkozóink bevonásával.

agrotrend.hu / heol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.