2022.06.25., szombat , Vilmos

Hírek

2021. november 06. szombat • 11:34

Új ellenőrzési- és tájékoztatóközpontot adtak át Nyíregyházán

Vidéki hálózata első tagjaként november 5-én, a Hősök tere 12. alatt megnyitotta nyíregyházi kirendeltségét a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Az egyetlen magyar tulajdonú, biogazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezet feltett szándéka, hogy a következő években országos irodahálózat kiépítésével még közelebb kerüljön a termelőkhöz.

Mint azt az ügyvezető kifejtette, a helyszínválasztás nem véletlen, a hazai biotermelés jelentős hányada összpontosul az új iroda vonzáskörzetében. Az új egység nemcsak bázisául szolgál a szervezet környékbeli kollégáinak, de támogató- és tudásközpontként, oktatási helyszínként is működik a biogazdálkodással foglalkozók, vagy ez iránt érdeklődők számára. A hálózat további tagjairól még nem született döntés, elsőként a gyakorlatban szeretnék tesztelni a lehetőség fogadtatását.

Dr. Roszik Péter

„A Biokontroll már 25 éve dolgozik a fenntartható és környezetbarát élelmiszertermelés hazai térhódításáért” ‒ mutatott rá a járványhelyzet miatt szűkkörű eseményen tartott beszédében dr. Roszík Péter címzetes egyetemi docens, a szervezet vezetője. „Munkánk mára összhangba került a magyar kormány és az Unió agrárstratégiai törekvéseivel, miszerint a mezőgazdasági szereplőket naprakész szakmai és pályázati programokkal ösztönözze a fenntartható gazdálkodásra. Így ma a gazdasági, jogi és piaci környezet is kiemelkedően kedvez az ökológiai gazdálkodás lendületes terjedésének. Ezzel összhangban nő a gazdák, a hazai termelők, feldolgozók érdeklődése is, egyre többen keresnek meg minket, fontolgatják az átállást. A Biokontroll pedig nemcsak humán és technikai kapacitásait fejleszti ennek megfelelően, hanem a nyíregyházi irodával megkezdte országos fiókhálózatának kiépítését is. A biogazdálkodás az előttünk álló évtized egyik legfontosabb nemzetgazdasági érdeke, amely nem valósulhat meg a megfelelő, fizikai hozzáférési pontok kiépítése nélkül” ‒ mutatott rá az ügyvezető.

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.