2021.11.28., vasárnap , Stefánia

Hírek

2016. október 11. kedd • 12:33

Új glifozát felmérés

Milyen előnyei vannak a glifozátnak a gyakorlatban? Ezt szeretné a Göttingeni Egyetem egy aktuális kérdőívével felmérni a hagyományos művelést folytató gazdák körében. A cél az, hogy érveket gyűjtsenek a forgalmazási engedély meghosszabbítása mellett.

A hatóanyag engedélye jelenleg csak 2017 végéig érvényes. Erre az időpontra kell elkészülnie az Európai Vegyianyag-ügynökség értékelésének, mely a szer rákkeltő hatását elemzi. A döntési folyamatban azonban az is fontos, hogy egyértelmű legyen a hatóanyag jelentősége Németországban. Ehhez információkra van szükség a szer használatáról a mezőgazdasági gyakorlatban.

Fotó: 123RF

Már a 2015-en végzett első felmérés megmutatta, hogy milyen fontos a hatóanyag, különösen a konzerváló talajművelést végző üzemekben. Az új vizsgálatnak ezekhez az eredményekhez kell kapcsolódnia, és tisztáznia kell, hogy mi alapján döntenek a gazdaságok a különböző glifozáttal támogatott vagy glifozát nélküli művelési stratégiák mellett.

A pontos képet adó adatgyűjtés érdekében a Göttingeni Egyetem a felmérés támogatását kéri. Az adatszolgáltatók adatait teljes egészében név nélkül gyűjtik.

agrotrend.hu / topagrar.com

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.