2020.11.28., szombat , Stefánia

Hírek

2017. szeptember 20. szerda • 20:16

Új kategóriát teremtettünk az agrármédiában

Idén immár negyedik alkalommal kerül kiírásra Az Év Agrárembere kitüntető díj, mely az elmúlt években komoly presztízsértéket ért el. Az indulástól kezdve mind a kiválasztás folyamatát, mind pedig a nagyszabású gálarendezvényt széles körű figyelem kísérte. A díjról a főszervezővel, Mátrai Zoltánnal beszélgettünk.

- Ez a díj az agrárvilágban dolgozók számára kiváló alkalmat jelent arra, hogy a szélesebb társadalmi környezet is megismerhesse eredményeiket. Milyen újdonságokkal találkoznak majd az érdeklődők, gazdálkodók a 2017-es díjkiírás során?

- Nagyon megtisztelő, hogy Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elfogadta a fővédnöki felkérésünket, a kitüntető díjunk védnöke, a zsűri elnöke pedig Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója, eddigi fővédnökünk lesz. Büszkék vagyunk rá, hogy kitüntető díjunk méltó arra, hogy Miniszter úr és Professzor úr is védnökséget vállaljanak benne!

A képen balról jobbra: Mátrai Zoltán, Gyuricza Csaba, Fazekas Sándor és Hamvas Atanáz - fotó: agrotrend.hu

A támogatókkal és a zsűrivel közösen úgy döntöttünk, hogy egy jelentős stratégiai ponton, mégpedig a jelöltállításon is módosítunk! Eddig a jelöltek magukat vagy ismerőseiket nevezték a versenyre, társadalmi szerepvállalásuk alapján. Idén nagyon számítunk a szakmai zsűri jelöltjeire is. A zsűri a jelöltek közül kiválasztja a 3 döntős jelöltet, akik közül a kategóriagyőztest és majd a gálaesten a fődíjast is megválasztjuk.

Október 1-től október 30-ig várjuk a gazdák jelölését, ezután a zsűri dönt a továbbjutókról, majd megkezdődik a döntősök lelátogatása, január 1-30-ig pedig a közönségszavazás a döntősök közül. Az agrárvilág estje, gálaestünk 2018. február 10-én lesz!

- Hogyan fog a szavazók számára a jelöltek társadalmi szerepvállalása világossá válni?

- Miután kiválasztottuk a 10 kategória döntőseit, mindenkinél lesz egy helyszíni bemutatkozás. Fotókon és videókon keresztül mutatjuk meg a jelöltjeink környezetét és tevékenységét. Tapasztalatunk szerint jó, átfogó anyagot készítünk majd a jelöltekről.

- Mik a jelöltek és győztesek tapasztalatai, visszajelzései? A díj a szélesebb társadalmi rétegekben is eléri a célját?

- Bizonyos felmérések szerint a díj ismertsége az agrárvilágban 90 százalék körüli, amelyet 3 év alatt értünk el. Szerintem ez szép teljesítmény!

Ami pedig a díj népszerűségét illeti: miután az agrárvilág jelentősebb hazai cégeit támogatóink között tudjuk, úgy látjuk, hogy ez a díjkiosztó valódi elismerést jelent. A nem agráros világ számára a nagy médiaérdeklődés jelenti az ismertséget, amit számtalan megjelenésünk segít a megyei és országos médiában is.

Győzteseink ismertségét a nagy médiaérdeklődés és az agrártársadalom megbecsülése támogatja, ami szintén hírét viszi díjunknak!

- Elmondhatjuk, hogy új médiakategóriát teremtettek?

- Úgy tűnik, hogy további projektjeinkkel (Magyarország Legszebb Birtoka, agrofotó) egy új médiakategóriát teremtettünk a print, online mellett, amit akár nagydíj, vagy elismerő díj projekteknek is nevezhetünk. Büszkék vagyunk rá, hogy ez az új kategória is már a kiadónkhoz, az AGROTREND csoporthoz köthető!

A 2017-es Az Év Agrárembere kiírásról bővebben itt olvashat!

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.