FÓKUSZBAN

Kevesebb a feketéző a mezőgazdaságban

Kevesebb a feketéző a mezőgazdaságban

Jelentősen csökkent az illegálisan foglalkoztatottak száma.

Íme az elismert növényfajták listája

Íme az elismert növényfajták listája

59 növényfajtát ismertek el Mezőhegyesen.

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb ...

Hírek

2018. május 18., péntek • 11:16

Új korszak kezdődik: Nagy István az Agrárminisztérium élén

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

Áder János államfő a Sándor-palotában reggel kilenckor kezdődött kinevezési ünnepségen adta át a kormány tizenhárom miniszterének megbízólevelét, köztük - a Fazekas Sándort váltó - Nagy István agrárminiszternek, eddigi FM-miniszterhelyettesnek.

Nagy István agrárminiszter (b) átveszi a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2018. május 18-án - fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Az már korábban kiderült, hogy a tárca új elnevezéséből kimarad a vidékfejlesztés szó, pedig – jelentős változásként – a minisztérium e területet várhatóan visszakapja az új kormányzati ciklusban. A vidékfejlesztés 2010-2014-ben is a tárcához tartozott, 2014-től azonban a Miniszterelnökséghez került.

- Az Agrárminisztérium visszaállítaná a környezetügy megfelelő súlyát, amelynek első lépése, hogy önálló államtitkárságot hoznak létre a szakterületnek - mondta Nagy István még agrárminiszter-jelöltként. A kinevezése előtti meghallgatásán ismertette: az államtitkárságon belül önálló helyettes államtitkárságot alakítanak ki a természetvédelemnek és a környezetvédelemnek.

Az új miniszter legfőképp az ágazatot súlyosan érintő munkaerőhiány csökkentésére, a mezőgazdaság fehéredésének további elősegítésére, az öntözött területek nagyságának a növelésére, a feldolgozási kapacitások bővítésére koncentrálna.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.