FÓKUSZBAN

Nálunk is számít a legkisebb! Akcióban a 3600-as Massey Ferguson

Nálunk is számít a legkisebb! Akcióban a 3600-as Massey Ferguson

A Massey Ferguson legkisebb erőgépét – a ...

Nem tiltják, de mégis: a horvátok sem kérnek a magyar sertésből

Nem tiltják, de mégis: a horvátok sem kérnek a magyar sertésből

Habár szigorú az ellenőrzés, a horvát mezőgazdasági ...

Ha nem jön az aranyat érő eső, nekünk kell segíteni a kalászt!

Ha nem jön az aranyat érő eső, nekünk kell segíteni a kalászt!

Gazdálkodás során gyakran felmerül az a kérdés, hogy a várható ...

Hírek

2018. május 18., péntek • 11:16

Új korszak kezdődik: Nagy István az Agrárminisztérium élén

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

Áder János államfő a Sándor-palotában reggel kilenckor kezdődött kinevezési ünnepségen adta át a kormány tizenhárom miniszterének megbízólevelét, köztük - a Fazekas Sándort váltó - Nagy István agrárminiszternek, eddigi FM-miniszterhelyettesnek.

Nagy István agrárminiszter (b) átveszi a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2018. május 18-án - fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Az már korábban kiderült, hogy a tárca új elnevezéséből kimarad a vidékfejlesztés szó, pedig – jelentős változásként – a minisztérium e területet várhatóan visszakapja az új kormányzati ciklusban. A vidékfejlesztés 2010-2014-ben is a tárcához tartozott, 2014-től azonban a Miniszterelnökséghez került.

- Az Agrárminisztérium visszaállítaná a környezetügy megfelelő súlyát, amelynek első lépése, hogy önálló államtitkárságot hoznak létre a szakterületnek - mondta Nagy István még agrárminiszter-jelöltként. A kinevezése előtti meghallgatásán ismertette: az államtitkárságon belül önálló helyettes államtitkárságot alakítanak ki a természetvédelemnek és a környezetvédelemnek.

Az új miniszter legfőképp az ágazatot súlyosan érintő munkaerőhiány csökkentésére, a mezőgazdaság fehéredésének további elősegítésére, az öntözött területek nagyságának a növelésére, a feldolgozási kapacitások bővítésére koncentrálna.

agrotrend.hu