2022.01.18., kedd , Piroska

Hírek

2017. augusztus 02. szerda • 10:17

Új ügyvezető igazgató irányítja a Syngentát

Matthew Pickard lett augusztus elsejétől a Syngenta Magyarország ügyvezető igazgatója. A magyarországi vállalat eddigi vezetője, Czigány Tibor a Syngenta afrikai divíziójában folytatja pályafutását.

Matthew Pickard magyarországi kinevezéséig a Syngenta skandináv kereskedelmi egységének vezetőjeként dolgozott - írja közleményében a Syngenta Magyarország.

Irányításával jelentős előrelépést ért el a vállalat az északi régió növényvédelmi és vetőmagpiacán. A brit szakember 1999-ben csatlakozott a vállalathoz, az eltelt 18 évben több fontos pozíciót töltött be Európában és Afrikában.

A Syngenta Magyarország új vezetője nagy szaktudással rendelkezik a marketing és a kereskedelem területén.

Szakmai pályafutását az értékesítésben kezdte, továbbá számos sikeres termék, mint például a Cheeroke brit és a Seguris uniós piacra történő bevezetésében működött közre. Emellett olyan sikeres fejlesztések és stratégiák megalkotása fűződik az utóbbi években, mint új üzleti egységek megalapítása Afrikában, valamint a közép-európai gabona marketingstratégia kimunkálása.

 

„Nagy várakozással töltenek el az előttünk álló feladatok. Magyarország a globális vállalatunk számára kifejezetten fontos ország, ahol komoly eredményeket értek el munkatársaim a növényvédelmi megoldások és vetőmagok értékesítésében és olyan előremutató kezdeményezések kimunkálásában, mint például nemzetközi figyelmet felkeltő ContivoTM mezőgazdasági szaktanácsadási program, amelyet ma már 400 ezer hektáron használnak a gazdálkodók. A közeljövő elsődleges feladata az lesz, hogy megismerjem a vállalatot és a csapatot, majd közösen megkeressük azokat a lehetőségeket, amellyekkel újabb előrelépést érhetünk el már rövidtávon. Nagyon kíváncsi vagyok Skandináviában „egzotikusnak” számító növényfajokra, mint például a napraforgó, amely itt meghatározó jelentőségű” - mondta Matthew Pickard.

A Syngenta Magyarország eddigi vezetője, Czigány Tibor a vállalat afrikai régiójában, Zambiában folytatja a karrierjét, ahol a kereskedelmi egység vezetésén túl felelős lesz a Syngenta itt működő kutatás-fejlesztési részlegéért, farmjaiért.

A globális piaci meghatározó szereplője Magyarországon több mint 350 magasan kvalifikált szakembernek biztosít munkát a marketing, az értékesítés, vetőmagelőállítás és kutatás területén. Rajtuk kívül a két évvel ezelőtt Budapesten megnyitott európai, afrikai és közel-keleti területet támogató pénzügyi központjában több mint százan foglalkoznak stratégiai fontosságú regionális tervezési és elemzési, valamint pénzügyi tevékenységekkel.

A vállalat 5 évvel ezelőtt Mezőtúron adta át legnagyobb európai vetőmagüzemét. A 13,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően az itt előállított kukorica vetőmagokkal a Kelet-Európától Franciaországig szinte egész Európát ellátják. Nem utolsósorban Magyarország biztosítja azt a tekintélyes mennyiségű napraforgó-vetőmagot is, amelyekkel a belföldi gazdaságok mellett környező országok és Európa termelői gazdálkodnak. Az országban ezeken kívül fontos kutató-fejlesztő tevékenység is zajlik.

agrotrend.hu / Syngenta Magyarország

  • 2017. augusztus 02. szerda • 10:17
  • TÉMA: Hírek  
  • CÍMKÉK: Syngenta

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.