2021.01.26., kedd , Vanda, Paula

Hírek

2016. október 05. szerda • 11:35

Újabb 103 fővel bővíti a foglalkoztatotti létszámát a Master Good Cégcsoport

A Master Good Cégcsoport – amely tevékenységének meghatározó részét Szabolcs – Szatmár Bereg megyében végzi – Magyarország egyetlen 100 %-ban integrált csirke profilú vállalkozása. Minden harmadik csirkét Magyarországon a kisvárdai vágóüzemben dolgoznak föl. Az elmúlt évek sikeres beruházásai, valamint a kedvező piaci környezet lehetővé tette, hogy a cégcsoport következő 3 éves fejlesztési terve szintén a növekedésről szóljon.

A vállalkozásban 450.000 szülőpár tyúkot tenyésztenek, 65 millió tojást keltetnek ki, a kikeltetett 52 millió db csibét részben saját baromfi telepeken, részben integrált csirkehizlaló telepeken nevelik föl. Ebben az évben a levágott és feldolgozott csirke mennyisége jelentősen meghaladja a 100.000 tonnát, azaz minden 3. csirkét Magyarországon a kisvárdai vágóüzemben dolgoznak föl.

A kisvárdai vágóüzem június elejétől további 25 %-al növelte kapacitását és teljesítményét. A bővüléshez ez csak az első, de nem a legfontosabb lépés, hiszen a Master Good Cégcsoport tulajdonosai elhatározták, hogy az integráció minden elemében (működési területén) további jelentős kapacitásbővítést érdemes és kell is végrehajtani.

A feldolgozást tovább feldolgozói tevékenység is kiegészíti. Ezen a területen hajtott végre a társaság jelentős műszaki, technológiai fejlesztést és kapacitás bővítést. A Master Good Kft. - „Magas hozzáadott értéket biztosító csomagolási technikák bevezetésére” pályázott - a kisvárdai és a petneházi baromfi feldolgozó üzemeiben.

A projekt összköltsége: 878 millió Ft volt.

A támogatás mértéke: 439 millió Ft – 50 %

A projekt kapcsán teljesített létszám növekedés 103 fő.

A Master Good Kft. 2015. évi konszolidált árbevétele 45,4 milliárd Ft volt.

A cégcsoport adóteljesítménye ugyancsak 2015. évben 2,9 milliárd Ft volt.

Jelenleg a cégcsoportban a foglalkoztatotti létszám meghaladja az 1900 főt.

A Master Good Kft. kisvárdai telephelyén – közel 70 %-os készültségi állapotban – folyik egy jelentős kapacitás bővítő fejlesztés. Ennek várható bekerülési összege 8,9 milliárd Ft lesz. A beruházás befejezése 2017. június 30-ig megtörténik. A fejlesztés üteméhez igazodva a kisvárdai gyár 2017. második negyedévében további 15 % kapacitás bővítést tervez, ami nemcsak az árbevételt növeli arányosan, hanem további foglalkoztatást is lehetővé tesz.

Magyarországi adottságai az agrár-élelmiszeriparban, ezen belül a baromfi ágazatban kiemelkedően jók. Ennek alapja a több mint kétszeres gabonatermelési potenciál, a homogén magyar tulajdonosi kör (95%) és az erős export piaci jelenlét. Ez utóbbira lehet példa a cégcsoport is, ahol az árbevétel közel 70 %-át export piacokon realizálják.

A Master Good Cégcsoporthoz tartozó társaság támogatásáról szóló okiratot átadási eseményén a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, a magyar gazdaság jövőjét azok a cégek fogják meghatározni, akik képesek megújulni, beruházni, fejleszteni a termelésüket, bevezetni az innovatív technológiákat és folyamatosan javítani a versenyképességükön.  

Bárány László, a cégcsoport tulajdonosa, a Master Good Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházási összegből korszerű csomagológépeket vásároltak, ami jelentősen javítja a társaság versenyképességét és termelési kapacitását.  

agrotrend.hu  

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.