2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Hírek

2019. október 25. péntek • 13:58

Újabb rendezvények segítik a gazdaságfejlesztést

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kamara Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága idén októberben Kaposváron és Szegeden, novemberben Miskolcon és Dunaharasztiban információs rendezvényeket tart, amelyekkel a helyi gazdaságfejlesztést kívánja segíteni.

„Kötelességünk, hogy az eredményes gazdálkodáshoz szükséges döntések meghozatalához nélkülözhetetlen naprakész piaci információkat, ismereteket eljuttassuk tagjainkhoz. A tudásalapú segítségnyújtást a kamara működésén belül is a középpontba helyezzük.” – tartalmazza a NAK küldetésnyilatkozata. Ennek szellemében a NAK Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága a Kislépték Egyesület segítségével helyi gazdaságfejlesztő információs rendezvényeket szervez októberben - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

fotó: pixabay.com

Az első eseményre 2019. október 15-én, Kaposváron „Kistermelők nagy tervekkel” címmel kerül sor, melyre olyan kistermelőket, őstermelőket várunk, akik jobban belelátnának a szabályozási kérdésekbe, innovatív ötletekkel szeretnék fejleszteni gazdaságukat vagy belelesnének más, már jól működő gazdaság gyakorlati működésébe.

Az „Élelmiszer-higiéniai gyakorlat a kisüzemi termelésben” című rendezvényünkre október 29-én, Szegedre várunk minden érdeklődőt. A fórum lehetőséget ad megismerni a higiéniai követelményeket, válaszokat nyújt az aktuálisan felmerülő kérdésekre, illetve betekintést enged egy példagazdaság mindennapjaiba.

November 7-én, Miskolcon az „Alternatív lehetőségek vidéken – falusi turizmus és a szociális farm, mint diverzifikációs megoldás” című rendezvény középpontjában a gazdálkodók több lábon állását segítő, ösztönző előadásokat hallgathatunk, illetve az előzőekhez hasonlóan példamutató szervezetekkel ismerkedhetünk, láthatunk bele gyakorlati működésükbe.

Dunaharaszti ad otthont a november 26-ai, „Közétkeztetésben rejlő lehetőségek” című rendezvénynek. Ezen eseményen a jogi keretek megismerése után a helyi termelők közétkeztetésbe történő bekapcsolásának lehetőségeire, helyzetére fektetjük a hangsúlyt, illetve megismerhetjük a már működő példákat is, akik az egészséges étkeztetés mellett az élelmiszerpazarlás ellen is harcolnak.

Szaktanácsadóknak kreditpontot érő rendezvények is egyben. A rendezvényeken való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, mely a csatolt meghívókban megtalálható linken lehetséges.

Kistermelők nagy tervekkel, Kaposvár

Élelmiszerhigiéniai gyakorlat a kisüzemi termelésben

Alternatív lehetőségek vidéken – falusi turizmus és a szociális farm, mint diverzifikációs megoldás, Miskolc

Közétkeztetésben rejlő lehetőségek, Dunaharaszti

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.