2020.10.25., vasárnap , Blanka, Bianka

Hírek

2017. február 23. csütörtök • 15:52

Újabb tanyákat vizsgál az egyesület

A Giligán Egyesület tanyafejlesztési pályázatot nyert 2016-ban a hazai és nemzetközi kapcsolatok kialakításával kapcsolatban. Ennek célja, hogy minél több jó és rossz példát gyűjtsenek össze a tanyán élők és tanyagazdaságok számára, ami a későbbiekben a tanyavilág fennmaradását és fejlődését szolgálja. Novemberben elkezdődött a kapcsolatépítés, az időpontok egyeztetése.

A program keretében elkészült egy kérdőív, melynek köszönhetően a szervezők alapot kaphatnak arról, hogyan élnek, milyen nehézségeik, életkörülményeik vannak a tanyán élőknek. A megszerzett információk segítséget nyújtanak a további munkához.

Ezzel párhuzamosan az egyesület tagjai külföldi és belföldi tanyákat látogattak meg a tapasztalatok gyűjtése érdekében. Többek között Szerbiában, pontosabban Moholon jártak, ahol az eltöltött néhány nap alatt több tanyát sikerült megismerni, meglátogattak működő és elhagyatott tanyákat is. Információkat szereztek a tanyák múltjáról, a még jelenleg is gazdálkodó tanyatulajdonosok mindennapjairól is.

agrarvilag.hu / szoljon.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.