Hírek

Újító-e a magyar agrárium?

Ezt a kérdést tettük fel a lakosságnak, hogy megtudjuk, hogyan látják a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart az innováció szemszögéből. Míg az élelmiszeripar az elsők között, addig a mezőgazdaság az utolsók között szerepel a listán. Az innovatív élelmiszeripari termékek listáját a tejtermékek, míg az exportra alkalmas áruféléket a zöldség-gyümölcsfélék vezetik.

Az agrárkutatás jövőjét alapjaiban meghatározó globális és lokális kihívások, mint például a klímaváltozásból eredő extrém szárazság, az erdőtüzek, a rendkívüli meteorológiai és hidrológiai esetek (pl. az extra erősségű viharok, árvizek, földcsuszamlások) rövid távon a mezőgazdasági termelés átalakítását, hosszú távon azonban új, innovatív technológiák fejlesztését és alkalmazását teszik szükségessé, amely folyamatban a kutatóktól a gazdálkodókon át a feldolgozókig minden szereplőnek meghatározó szerepe van.

– Amellett, hogy a K&H a fenntartható agráriumért programunkkal közvetlenül támogatjuk a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar jövőjét vélhetően meghatározó fiatal szakemberek, kutatók munkáját, azt is fontosnak tartjuk felmérni, hogyan vélekedik a lakosság a szektorról. Mennyire érzékelhető a fogyasztók számára a szektor fejlődése, ők maguk milyen továbblépési irányokat tartanak fontosnak – tájékoztatott Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés