2019.09.21., szombat , Máté,Mirella

Hírek

2019. május 16. csütörtök • 12:25

Újra Mezőfalván a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Az ország legnagyobb szántóföldi, agrárszakmai rendezvénye.

Visszatér 2017-es, eredeti helyszínére, a Fejér megyei Mezőfalvára a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow, ami az ország legnagyobb szántóföldi, agrárszakmai rendezvénye. Idén 150 kiállító, legalább ennyi gép- és gépkapcsolat, és nagyságrendileg fele ennyi fajtabemutató várja a látogatókat. A belépés ezúttal is ingyenes lesz.


fotó: NAK

Mind 2017-ben, mind 2018-ban tízezernél többen látogattak ki az eseményre, ami azért is kiemelkedő eredmény, mert nem hétvégi vagy családi rendezvényről, hanem a nagybetűs szakmáról van szó. A hagyományosnak tekinthető gépes illetve növényes kiállítókon túl, és az erősödő jelenlétet mutató precíziós eszközök mellett,

idén bemutatkozik az erőgazdálkodás is, mivel jelentős területet érint hazánkban és a volumene is jelentős.

A maga érdemeivel és problémáival az erdészeti ágazat is az agrárium szerves része, és bőven van mondanivalónk mind a mezőgazdálkodók, mind az erdőgazdálkodók, a szakirányítók és a szaktanácsadók részére. Az erdészetek gépei mellett az előadások során az erdősítés szerepe és az osztatlan közös tulajdon témaköre, de a talaj megfelelő kezelése is fontos szerepet kap majd.  

A MEGFOSZ szervezte AgrárgépShow keretében az álló- és mozgógépes bemutatónak többhektáros terület ad otthont, a munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban is meg lehet tekinteni.

A rendezvényen a grandiózus gépbemutatók mellett

  • aktuális kérdésekkel kapcsolatos konferenciák
  • a gabonatermesztés technikai és technológiai változásait boncolgató kerekasztal beszélgetés
  • az agrárgazdaság aktualitásai
  • a termelői kihívások
  • a sokak által ismert NAKAdémia sorozat
  • valamint az AgroFotó díjátadója is helyet kap.

A mikroparcellákon pedig a legújabb nemesítési és kutatási eredmények, köztük nagy és biztonságos termést ígérő fajták, közel 50 államilag elismert kisparcellás búzafajta, valamint hibridek is várják az érdeklődőket.

Bízunk abban, hogy – az ágazat kiemelkedő szereplőivel közösen, akik partnerként vagy kiállítóként emelik rendezvényünk szakmai színvonalát – idén is a kamarai tagok segítségére leszünk abban, hogy megismerjék a fejlődést biztosító, a versenyképes, termelést támogató praktikákat, technológiákat, a földmunkák első fázisától kezdve.

A kiállítás mindkét napon 9:00 és 17:00 óra között várja a látogatókat. A rendezvényre a belépés ingyenes.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.