2022.12.08., csütörtök , Mária

Hírek

2020. július 31. péntek • 16:31

Vadgázolás esetén értesíteni kell a hatóságot!

Elindult az őzek násza, emiatt nagyobb figyelemmel közelítsük meg az erdős útszakaszokat.

Július harmadik-negyedik hete az őzek párzási időszakának kezdete. Ilyenkor az őzek jóval aktívabbak, ugyanakkor figyelmetlenebbek és óvatlanabbak is, és ez fokozza a balesetveszélyt az utakon. Idén eddig három anyagi káros vadbalesetet jelentettek a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon, egy a komlói, egy a siklósi és egy eset pedig a szigetvári járásban történt - bama.hu.

fotó: pixabay.com

Vadgázoláskor amennyire lehet, le kell húzódni az autóval az út szélére, felkapcsolni az elakadásjelzőt, és az autó mögött a szükséges távolságban kitenni a fényvisszaverő háromszöget, majd a rendőrséget kell hívni a 112 egységes európai segélyhívószámon.

– Minden ilyen esetben javasoljuk a rendőrség helyszínre hívását, attól függetlenül, hogy a vad elhullott vagy a baleset helyszínéről elment. A kiérkező balesethelyszínelő lefolytatja az elsődleges intézkedéseket – közölte lapunk megkeresésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Ilyenkor a balesethelyszínelő vizsgálja, hogy a járművezető részéről megállapítható-e valamely KRESZ-szabály megsértése. Ha igen, akkor azt szankcionálja, ha nem, akkor rögzíti a baleset körülményeit. Megállapítja továbbá, hogy melyik vadásztársaság illetékes a területen és intézkedik a kiértesítéséről, az elhullott állat elszállíttatásáról.

Ha az autónk, motorunk károsodott az ütközés során, minden ilyen esetben érdemes később elkérni a rendőrségtől a baleset helyszínén elkészített iratokat, jegyzőkönyvet, amit mint megtudtuk, kérésre kiadják. Mindez a biztosítónak lesz fontos a későbbiekben.

agrotrend.hu / bama.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.