2022.05.29., vasárnap , Magdolna

Hírek

2020. január 28. kedd • 17:26

Változások az állatjóléti támogatás tejágazati pályázatában

Módosult a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás című felhívás.

Korábban már adtunk hírt arról, hogy változás várható a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásban - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

fotó: pixabay.com

A friss változás szerint törölték a ,,Természetes körülmények biztosítása” kötelezettség vállalására  vonatkozó (választható) kötelezettségvállalás. Pontosították a nyalósó fogalmáz, illetve a lábvégápolás elvégzésére vonatkozó szabályozást. A jódozott nyalósóhoz az állatnak folyamatos hozzáférést kell biztosítani, és nyilvántartást vezetni, melyhez a vásárlást igazoló számlákat is csatolni kell.

A szakmai elvárások fejezetben új kitétel: „az állattartás természetes igényeivel összhangban lévő víz- és takarmányellátás” előírásán túl a támogatható tenyészetében található állomány számára a kérődzők vízszükségletének megfelelő vízhez való korlátlan és folyamatos hozzáférést kell biztosítani.

Előírták a kötelező képzést, amit a támogatói okirat kiállításától számított 6 hónapon belül kell elvégezni, valamint általános állatjóléti tervet kell készíteni, amit a kötelező képzésen való részvételt követő kifizetési kérelem keretében kell benyújtani.

A részletes módosítási pontokról, valamint a jogkövetkezmények változásáról a pályázati portálon tájékozódhat.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.