2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Hírek

2021. január 24. vasárnap • 13:36

Van egy hatalmas előnye az online vásárlásnak

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlagosan 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat.

Fotó: wikimedia

Az MIT Real Estate Innovation Lab által vizsgált esetek több mint 75 százalékában az e-kereskedelem bizonyult a fenntarthatóbb megoldásnak – írta a távirati iroda. A hagyományos kereskedelemhez kapcsolódó kibocsátás legnagyobb részben az áruszállítás során keletkezik.

A KUTATÁS SZERINT AZ ÁRUK HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSA ESETÉN EGYETLEN TELEPAKOLT FURGON TÖBB MINT 100 AUTÓUTAT KÉPES KIVÁLTANI.

A megrendelések összevonása és a hálózatok optimalizálása az e-kereskedelmi szolgáltatók költségeit is csökkenti. Ha az árukat a fogyasztókhoz közeli, városon belüli elosztóközpontokból juttatják el, az üvegházhatású gázok szállítással járó kibocsátása akár 50 százalékkal is mérsékelhető, ami a teljes szén-dioxid-lábnyomot küldeményenként átlagosan 10 százalékkal zsugorítja.

Az elektromos szállítójárművek használata 27 százalékkal csökkentheti a szállításhoz kapcsolódó átlagos kibocsátást, miközben kisebb zajkibocsátással is jár.

agrotrend.hu / Index

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.