2020.10.25., vasárnap , Blanka, Bianka

Hírek

2018. november 18. vasárnap • 16:27

Veszélyben a jövő évi növénytermesztés

A méhek pusztulása komoly gondot okoz az agráriumnak és az európai állomány további elhullása komoly aggodalomra ad okot.

Ha nincsenek méhek, akkor nincs európai növénytermesztés - Az Európai Unió 27 tagállama közül Magyarország harmadik a méhsűrűséget tekintve.

Együttműködés jött létre október közepén az osztrák Pöttinger és a szolnoki Magtár Kft. között - A szolnoki székhelyű Magtár Kft. 30 éve foglalkozik mezőgazdasági gépek forgalmazásával, pótalkatrész-ellátással, valamint az értékesített gépek teljes körű szervizelésével.

Importra szorul Kína, a magyar agrárium lehet a megmentő - A ázsiai ország elsősorban a búza, a kukorica és az árpa iránt érdeklődik.

Fan Youshan: Kína nyitott a mezőgazdasági együttműködésre - fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária

Mit hozhat a magyar gazdák számára az EU agrárpolitikája? - Folyamatosan folynak az egyeztetések, tanácskozások Brüsszelben az Európai Unió tagállamai között a 2020-tól bevezetésre kerülő Közös Agrárpolitikai (KAP) reform kapcsán.

Magyarország jövője a tét, erősödnie kell az agráriumnak - A vidékfejlesztés létfontosságú, hiszen nemcsak a vidéki, hanem a városi lakosságra is kihat.

"Finomhangolására" van szükség a sertéspestis kapcsán - Ülést tartott a Nemzeti Afrikai Sertéspestis Szakértői Csoport, a fertőzés jövőbeni intézkedései kapcsán.

Iránban is otthonra lelhet a magyar szakértelem - A közel-keleti ország egyre inkább érdeklődik a hazai vetőmag és technológiák iránt.

Az iráni fél magyar partnerekkel fontolgatja a kukorica- és szójavetőmagok termesztését - fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária (AM)

A rezisztens fenyércirok elleni védekezés lehetőségei - A világ tíz legveszélyesebb gyomfaja között számon tartott fenyércirok (Sorghum halepense) hazánkban is egyre nagyobb teret hódít.

Új elnöke van a Magyar Állattenyésztők Szövetségének - A küldöttközgyűlés egyhangú szavazattal választotta meg az új elnököt.

Ha nincs öntözésfejlesztés, nem javul a versenyképesség - Az agrárium jövőjéről és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara céljairól nyilatkozott hosszan Győrffy Balázs, a kamara elnöke.

A tudás lesz a legértékesebb erőforrás, avagy a termelés és a munka átalakulása - Hogyan fog együtt dolgozni az ember és a gép? Milyen lehet egy gyár a pár éven belül? A jövőről olvashatnak a jelenben.

A 4. ipari forradalom víziója valósulhat meg - fotó: Rexroth

Nem okultak a munkáltatók, minimálisan javult a munkavédelmi szabályok betartása - Összesen 85,59 millió forint bírságot szabtak ki az idei év első 9 hónapjában.

26 pályázat feltételeit érintik a legutóbbi módosítások! - A pályázatokban a létszámbővítés kondíciói változtak.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.