2020.07.12., vasárnap , Izabella, Dalma

Hírek

2018. október 26. péntek • 10:23

Világbajnok lett a magyar pezsgő

Az elismerést a Kreinbacher Birtok nyerte el a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon.

A nem hagyományos szőlőfajtákból készült brut pezsgők világbajnoki címét nyerte el a somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut Magnum 2013 pezsgője a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) londoni díjátadóján, a borászat emellett megkapta a legjobb magyar pezsgőnek járó elismerést is. 


A Kreinbacher Birtok - fotó: Kreinbacher

- A világ legrangosabb pezsgőversenyeként számontartott CSWWC szakértő zsűrije a 2018-as mezőny aranyérmesei közül választotta ki a legkiemelkedőbb tételeket. Az összesen 25 trófeát, köztük a 9 nemzeti trófeát és a 7, stílusonként kihirdetett világbajnoki címet szerda este jelentették be Londonban, ahol a kategóriagyőzteseknek járó Best in Class nagydíjakat is átadták - közölte a Kreinbacher Birtok.

A somlói borászat Prestige Brut 2013 Magnum tétele elnyerte

  • a legjobb brut, nem hagyományos szőlőfajtából készült pezsgőnek járó vb trófeát,
  • valamint megkapta a nemzeti trófeát,
  • továbbá 2 kategóriagyőztes, azaz Best in Class címet, mint a legjobb magyar évjáratos brut és a legjobb magyar magnum pezsgő.

A Somló-hegyen, tradicionális módszerrel készült Prestige Brut 2013 Magnum 100%-ban furmintból készült, és több mint 4 éven át érlelték seprőn. A 2013-as évjárat válogatott alapboraiból házasították, emellett a magnum palackos érlelésnek köszönheti összetett aromáit és finom habzását - közölte a pincészet.

A Kreinbacher másik aranyérmese, a Brut Classic 2015 Magnum szintén Best in Class díjazott lett a Future Release kategóriában

A pince leírása szerint az évvégi időszak újdonsága kifejezetten friss karakter, a házasítást 29% chardonnay egészíti ki, amely a furmintra jellemző gyümölcsösség mellett sokat hozzáad az elegáns összképhez.

A díjazottak teljes listája itt olvasható.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.