2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Hírek

2019. február 08. péntek • 14:17

Világhírű vendég a huszadik egri Szőlészeti és Borászati Konferencián

Huszadik alkalommal kerül megrendezésre Egerben Szőlészeti és Borászati Konferencia, amely az elmúlt évtől megújult stílusban és tematikában segíti az ágazati szereplőket a leginkább foglalkoztató kérdések és problémák megismerésében és megvitatásában.

A magyar szőlő-bor ágazat jövője, a szőlészetek és borászatok fejlődési igényén túl, az oktatás és kutatás szerepvállalásának mértékétől és hatékonyságától függ – olvasható a február 13-15. között megrendezésre kerülő XX. Szőlészeti és Borászati Konferencia felhívásában - írja a vinoport.hu.

Világhírű vendég érkezik a konferenciára - fotó: pixabay.com

A jubileumi esemény előadásai a minőségi fejlődést szolgáló legfontosabb témák köré szerveződnek. A háromnapos rendezvényen bemutatásra kerülnek többek között az Egerben épülő Szőlő-bor Kutatás-fejlesztési Kiválósági Központ eddigi tudományos munkájának eredményei, működő nemzetközi gyakorlatok, szakértői értékelések.

Az esemény egyik csúcspontjának a „Hogyan lehet sikeres a magyar bor” című előadás ígérkezik. Ezt Caroline Gilby Master of Wine, a 2018-as Winelovers 100 – A legjobb magyar bor zsürijének elnöke jegyzi, akit tavaly a magyar Borászok Barátjának választottak.

Rajta kívül meghívott Monika Bielka-Vescovi lengyel borpiaci szakértő, Dominique Valentin, a Dijon-i Szőlészeti Borászati Egyemet professzora és számos további neves hazai és külföldi szakember.

agrotrend.hu / vinoport.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.