2019.08.25., vasárnap , Lajos,Patrícia

Hírek

2019. március 14. csütörtök • 11:25

Visszatekert kilométeróra, hiányzó szervizkönyv

Válasszon inkább megbízható használtautót! - JóAutók.hu

"Első tulajdonostól, garázsban tartott, alig futott, használtautó eladó." Számtalan történet látott már napvilágot, ami ezzel a hirdetési szöveggel kezdődött és eltitkolt hibákkal, eltűnt nepperekkel, hatalmas csalódással végződött. Ezt kerülheti el, aki Magyarország első ellenőrzött használt autókat kínáló oldalán, a JóAutók.hu-n vásárol.


Az oldal hatékonyan kapcsolja össze a biztonságos autóvásárlást preferálókat a tisztességes eladókkal - fotó: JóAutó

Dübörög a használtautó-piac Magyarországon, 765 782 autó cserélt gazdát 2018-ban, 205 428-at vásároltak magyar autókereskedésből. Ha azonban az elégedett vásárlókat vizsgálnánk, sajnos korántsem lenne ilyen rózsás a helyzet. Használtautó-vásárlásnál gyakran derül ki, hogy a kinézett autóban visszapörgették a kilométerórát, a sérült autót hibátlanként hirdetik, vagy épp egy, még az országban meg sem található autóra fogadnak el foglalót.

A JóAutók.hu tavalyi felmérése szerint, az általuk vizsgált 800 autókereskedésből csupán 48 % felelt meg teljeskörűen a szigorú minőségbiztosítási szempontoknak, és lehetett Jóautók Partner.

A kiszűrt kereskedések körében

  • nagy számban fordultak elő gondok az autóállománnyal (49 %),
  • jelentősek voltak a negatív piaci visszajelzések (36 %) és a céges háttérrel is akadtak problémák (15 %).

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az adott kereskedő minden ajánlata félrevezető lett volna, de azt igen, hogy egy vásárló számára nem egyértelmű, melyik a tisztességes ajánlat és melyik nem az.

Ezen a nehezen átlátható használtautó-piacon segít eligazodni a JóAutók.hu, melynek állandó hirdető partnerei között a legtöbb nagy márkakereskedő cég és több száz független autókereskedés is jelen van. A portál szigorú minőségbiztosítási rendszerével, és ellenőrzött kínálatával megkönnyíti a választást mindenki számára.

Az oldalon csak rendezett céges és szakmai hátterű kereskedők hirdethetnek, emellett az oldal kezelői minden feltöltött hirdetést és előéletet igazoló dokumentumot is ellenőriznek.

A JóAutók.hu idei célja, hogy az összes magyarországi kereskedőt megvizsgálja, ezzel is átláthatóbbá téve az online autókereskedés piacát, és egyben ösztönözze a kereskedőket a tisztább piaci versenyre.

A JóAutók.hu keresési adatai alapján jól látszik, hogy a három legnépszerűbb márka

  • a Toyota,
  • a Ford és a Volkswagen.

Ezekből bőséges kínálatot találunk az oldalon, jelenleg közel 500 Toyota, több mint 1600 Ford és 1000 ellenőrzött Volkswagen hirdetést nézhet át, aki autót vásárolna.

A JóAutók.hu több ezer, valós adásvétel során keletkezett vásárlói vélemény alapján 2018-ban is kiosztotta az Év Kereskedése díjakat. Az ügyfelek pozitív visszajelzése komoly érték, különösen azoknak az autókereskedőknek, akik tevékenységüket tisztességes keretek között, hosszú távra tervezve végzik. A 2018-as díjazottak névsora megtalálható a www.joautok.hu oldalon.

További információkért látogassanak el a JóAutók.hu oldalára!

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.