2022.06.25., szombat , Vilmos

Hírek

2021. január 27. szerda • 17:11

Zene vagy rádió munka közben? Ezeket a fülhallgatókat ajánljuk!

Ma már az okostelefonunk segítségével szó szerint bárhova magunkkal vihetjük kedvenc számainkat, és bárhol hallgathatjuk kedvenc rádiócsatornánkat. Nem kell más hozzá, mint egy minőségi fülhallgató. Segítünk választani!

Tudományosan bizonyított tény, hogy a megfelelő ritmusú zene nemcsak kellemessé teszi az unalmas munkát, de növeli a hatékonyságot, javítja a hangulatot, sőt precízebbek is leszünk általa. Mennyivel jobb egy jó hangulatú számra dúdolva végezni a monoton robotolást, mint csendben, vagy a munkagépek okozta háttérzajban! Éppen ezért egyre elterjedtebbek a telefonos fülhallgatók, melyekkel a zenehallgatás mellett nem mellesleg még telefonálni is tudunk! 

A piacon számtalan különböző fajtájú és kivitelű fülhallgatót találni, ami első látásra megijesztheti a vásárlót. Összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amikre érdemes figyelni! 

Vezetékes fülhallgatót inkább a kevés mozgással járó munkakörökbe

A hagyományos vezetékes fülhallgató hatalmas előnye, hogy a jack kábelen keresztül az áramellátás megoldott, nem kell feltölteni. Az ilyen fülhallgatók ára a legkedvezőbb, és párosítgatni sem kell a telefonnal. 

Ugyanakkor ez a fajta csak akkor lesz kényelmes, ha ülő, vagy kis mozgástartományban végezhető munkát végzünk. Ellenkező esetben ugyanis könnyen belegabalyodhatunk a zsinórba, ami hosszú távon borzasztó bosszantó tud lenni. 

Ha a vezetékes fülhallgató mellett döntünk, válasszunk hosszú, hajlékony kábellel rendelkező, súrlódásnak ellenálló vezetékkel ellátott modellt, így elkerülhetjük a kábel megtörését. Kizárólag olyan terméket vásároljunk meg, melynek a vezetékén kis távirányítóval tudjuk vezérelni a hangerőt, számok közötti váltást és a telefonbeszélgetés elindítását és befejezését. 

Szuper választás a Samsung EO-IG935 modellje, amely nem csak minőségi anyagokból készült, de kiváló hangminőséget is biztosít.

Samsung EO-IG935 fülhallgató - forrás: etuo.hu

Bluetooth fülhallgatók - a nagyobb szabadság kedvelőinek

Aktívabb munkavégzéshez sokkal jobb döntés a vezeték nélküli bluetooth-os fülhallgató. Itt már sokkal nagyobb a mozgási szabadság, és nem áll fenn a veszély, hogy egy rossz mozdulattal kitépjük az eszközt a fülünkből. 

A vezeték nélküli modell hátránya, hogy drágább, és az áramellátást egy kis akkumulátor biztosítja, amelyet időről időre fel kell tölteni. A megfelelő modell kiválasztásánál éppen ezért a minél hosszabb üzemidő döntő jelentőségű szempont lehet.

Bluetooth fülhallgatóból kétféle verziót találunk a piacon. Kedvezőbb az ára azoknak a modelleknek, amelyeknél a két dugasz egy kábellel van összekötve. Ezeknek a nagy előnye, hogy mikor éppen nem használjuk, egy kis mágnes segítségével nyakláncként a nyakunk köré kapcsolhatjuk őket. Hátrányuk viszont, hogy a várva várt teljes szabadság még mindig elmarad.

A vezetékes fülhallgatók csúcsa a teljesen vezeték nélküli fülhallgató, amely két apró dugaszból áll. Az ilyen modellek tokja gyakran dokkoló is egyben, tehát a fülhallgató már tárolás közben is töltődik! Az egyetlen hátrány, hogy az apró dugaszok különösen kedvelik a lefolyókat, vagy egyéb lehetetlen helyeket, ahol egy rossz mozdulattal örökre búcsút inthetünk nekik. 

Ár/érték arányban a kategória legjobb választása az Awei T85 teljesen vezeték nélküli fülhallgató dokkolóval, amely ráadásul a legkorszerűbb Bluetooth 5.0 technológiával kapcsolódik a mobilhoz!

Awei T85 Bluetooth fülhallgató dokkolóval - forrás: etuo.hu

Sport fülhallgatók a nagyon aktív munkavégzéshez

Azoknak, akiknek a munkája kifejezetten aktív mozgással jár, legjobb választás a kifejezetten sportolóknak tervezett fülhallgató. Az ilyen modellek úgy lettek kialakítva, hogy az átlagosnál stabilabban simulnak a fülbe, vagy valamilyen extra rögzítéssel vannak ellátva.

Sport fülhallgatóból kitűnő választás az Awei B925-ös modellje, amely a legaktívabb mozgás közben sem esik ki a fülből! 

Awei B925 Bluetooth fülhallgató sportoláshoz - forrás: etuo.hu 

A megfelelő fülhallgató kiválasztásához már csak a megfelelő kereskedőt kell megtalálnunk. Az Etuo.hu webáruház az egyik piacvezető a mobiltelefon-tartozékok magyarországi piacán. A széles választék, szuper ár-érték arány mellett hatalmas előnyük, hogy a megszokott 14 napos visszaküldési idő helyett 30 nap áll rendelkezésünkre, ha meggondolnánk magunkat. Természetesen az árat a cég visszatéríti. 

Zenehallgatásra fel! 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.