2022.10.04., kedd , Ferenc

Hírek

2016. július 08. péntek • 14:51

Zöldségfeldolgozó üzemet adták át Keléden

A Startmunka Program keretében 30 millió forintos beruházás történt Keléden. A jelenleg még csak zöldségfeldolgozással foglalkozó üzem tervei között szerepel gyümölcsösök telepítése is.

V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár kiemelte, hogy a kelédiek felismerték a térség adottságait és lehetőségeit. Ezért a közelmúltban konyhakerti növények termesztésébe kezdtek, és a továbbfejlődésre esélyt látva zöldségfeldolgozó üzemet hoztak létre, amellyel még több embernek biztosíthatnak munkát.

A feldolgozó üzemben előállított termékek alapanyagait saját maguk termelik a helyiek. Az üzem mára 40 embernek biztosít megbízható munkalehetőséget. A jelenleg még csak zöldségfeldolgozással foglalkozó üzem tervei között szerepel gyümölcsösök telepítése is.

Vas megye Keléd községe a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért miniszteri oklevélben részesült. A helyiek lelkesedése és tenni akarása példaértékű lehet más települések számára is. V. Németh Zsolt külön kiemelte, hogy a magyar kormány az életteli közösségek erejében bízik. Ezért is támogatta a Start közmunka program keretében összetartó, tenni akaró települések mintaprojektjeit.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.