Hírek

A családi gazdálkodásról szóló fórumot és kiállítást terveznek Budapesten

A családi gazdálkodásról szóló globális fórum és kiállítás szervezését tervezi Magyarország a jövő év márciusában a Családi gazdálkodás nemzetközi évének keretében – jelentette be Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön egy nemzetközi szakmai konferencián.

    A helyettes államtitkár közölte: Magyarország úgy gondolja, hogy a családi gazdálkodás központi szerepet játszik a globális és helyi élelmiszerellátásban, valamint a természeti erőforrások fenntartható felhasználásában.

    Hozzátette: a családi gazdaságok támogatásával, valamint a helyi termelés, feldolgozás és forgalmazás ösztönzésével biztosítani lehet, hogy az egészséges élelmiszereket megfelelő mennyiségben állítsák elő.

    A helyettes államtitkár a FAO, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének 2014-es Európai Regionális Konferenciáját előkészítő informális konzultáció megnyitóján beszélt. A kétnapos fórumot a FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Irodája szervezte.

 

Forrás: MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés