Hírek

A neten is nyomon követhetik ügyeiket a gazdák

Szeptember végétől új elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer segíti a gazdálkodókat, ami lehetővé teszi, hogy otthonról is nyomon követhessék ügyeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

    Az elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer aktuális információkkal szolgál az MVH-hoz benyújtott kérelmek elbírálásáról, az egyes projektek állásáról, illetve a hivatal által nyilvántartott regisztrációs adatokról. Ügyfélkapus belépés után személyre szabott elektronikus felületen jelenik meg a felhasználó kérelmeinek listája (például támogatásigénylés, kifizetésigénylés), a gazdálkodó bármelyikbe betekinthet számos szűrő és rendezési lehetőség segítségével − mondta el Palkovics Péter, az MVH elnöke a fejlesztésről.

    A rendszert több lépcsőben vezeti be az MVH. Az első lépésben a regisztrációs adatok áttekintése és módosítása, illetve az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) beruházási támogatásainak adatai válnak elérhetővé, ami körülbelül 37 ezer ügyfelet érint közvetlenül. A következő fázisokban fokozatosan bővül majd az elérhető ügyek köre. Elsőként, még ebben az évben, az EMVA-ból igényelt egyéb támogatásokra, majd az egységes kérelemmel igényelt összes területalapú támogatásra is kiterjeszti az MVH az elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszert. A teljes körű feltöltés után közel 250 ezer gazdálkodó tájékozódhat gyorsan és korszerűen mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásainak elbírálásáról.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés