Hírek

Az amerikai gazdákat lenyűgözték a Fendt traktorok

A német Fendt traktormárkát a Farm Industry News olvasói több mint egy évtizede ismétlődően a mezőgazdasági ágazat leginnovatívabb márkájaként tartják számon, újra és újra kitüntetik, ezt mutatja a Fendt egyre emelkedő nevezéseinek száma 2001 óta.

A FinOvation díjat a Farm Industry News szaklap adja át. Az új termékekről szóló cikkek megjelenése után azok kapják a díjat, amelyekkel kapcsolatban a legtöbb további információt kérő olvasói érdeklődés érkezik a laphoz a gazdálkodók és a lap olvasói köréből.

A Fendt 2015 évi FinOvation díja a Fendt traktorok legújabb generációjának- a Vario 800 és a Vario 900 modell – piacra kerüléséről szóló cikknek köszönhető.

A Fendt a 4. fokozatú Tier 4 Final károsanyag-kibocsátási előírást teljesítő 800-as (220-280LE) és a 900-as (270-360 LE) sorozatú új traktoraival több újítást is bemutatott, ami nagy érdeklődést váltott ki a Farm Industry News olvasóiból. Ezek az újdonságok nagy szerepet játszhattak az innovációs díj odaítélésében, mivel ismét a Fendt traktorok kapták a FinOvation díjat.

„Ahogy a Fendt traktoroktól nem is várható más, a 800-as és 900-as Vario sorozat számos kimagasló csúcstechnológiai megoldással van ellátva, mely a gazdálkodóknak aszántóföldön és a közúton egyaránt a legmodernebb technikát kínálja a legnagyobb vezetési és kezelési komfort, a leghatékonyabb üzemanyag felhasználás és produktivitás mellett” –nyilatkozta Josh Keeney, a Fendt marketing-termékmenedzsere az Egyesült Államokban. „A Fendt traktorok tulajdonosaitól újra és újra hallható az a tapasztalat, hogy a Fendt traktort vezetők a munkanap végére kevésbé fáradnak el, és adott idő alatt nagyobb területet tudnak megművelni.”

A FinOvation díjjal kitüntetett traktorok a következő új és átdolgozott technológiai megoldásokkal vannak felszerelve:

VarioGrip: A VarioGrip a teljes ágazatban az első gumiabroncsnyomás szabályzó készülék traktorokhoz, melyet a traktorkoncepció egészébe integráltak és gyárilag beszerelt. A traktor Vario terminálján két különböző, az első és a hátsó tengelyekre vonatkozó nyomásérték menthető, és hívható le. A járművezető így alacsonyabb nyomást használhat szántóföldi munkáknál, ami alacsonyabb talajtömörödést és nagyobb vonóerőt biztosít, ugyanakkor magasabb nyomást alkalmazhat a közúti haladáshoz, amely hatékonyabb üzemanyag felhasználást, és kisebb gumikopást eredményez.

Jobb vezetőfülke kialakítás és kezelés: A Fendt traktorvezetők számára készült legfontosabb újdonságok közé tartozik egy színes, okostelefon kialakítású terminál, nagyobb teljesítményű szoftverrel, valamint a kényelmesebb vezetőülés, a nagyobb teljesítményű és hatékonyabb, távolság állítással rendelkező LED-fényszórók, melyek így jobban hozzáigazíthatók a szántóföldi munkákhoz vagy a közúti haladáshoz, ill. egy új ablaktörlő rendszer, melynek elemei egy közúton alkalmazható 180 fok sugarú valamint egy 300-fok sugarú ablaktörlő. Ez utóbbi a szántóföldi munkák során gondoskodik az ablaküveg tisztaságáról, és így egyben a jobb látótérről. A fényszórók távolságállítása és az új ablaktörlő rendszer ugyancsak az újítások hosszú listájához tartozik, melyeket a Fendt dobott először piacra.

Nagyobb kapacitású és hatékonyságú hidraulika: A hidraulika berendezés maximális 152 ill. 205 liter/min átfolyási kapacitással rendelkezik. Az eddigi kormányzást segítő szivattyúra már nincsen szükség. A két olajcsere közötti idő 2.000 üzemórára emelkedett.

Átdolgozott mellső emelőberendezés: Az opcionális „Komfort mellső emelőberendezés” pozíciószabályzást és az ezt kiegészítő, tehermentesítő, mellső emelőberendezés szabályzást biztosít. A rendszer a vezetőfülkében lévő terminálról könnyen működtethető, és javítja a traktor, valamint az elöl felszerelt munkagépek teljesítményét. Ez érvényes pl. a manapság már széles körben elterjedt első és hátsó vágószerkezettel felszerelt traktor-kasza kombinációkra, melyhez nagy sebességű kaszáláskor használt szársértő is tartozik.

Forrás: proplanta.de

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés