2020.05.28., csütörtök , Emil,Csanád

Agrárgazdaság

2015. augusztus 22. szombat • 17:28

Az LMP szerint üres szöveg, hogy a Fidesz földpolitikája munkahelyeket teremt

Az LMP üres szövegnek tartja csupán, hogy a Fidesz földpolitikája munkahelyeket teremtett, és a gazdákat hozná előnybe.

Az ellenzéki párt az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt állítja, hogy semmi köze sincs a valósághoz a Fidesz által emlegetett adatnak, miszerint a bérlő gazdák száma a korábbi 600-ról 7500-ra növekedett.

"Nem csupán a bérlők száma nem növekedett ilyen ütemben (legfeljebb a szerződéseké), de 2010 óta a bérbe adott termőföldeken csökkent az alkalmazottak száma. Ma ugyanannyi állami termőföld kevesebb embernek ad megélhetést, mint korábban, mert a bérleti rendszert jelentős mértékben káderkifizető-hellyé tette a Fidesz" - írta az LMP.

A közleményben kitérnek arra: hazudik a Fidesz, amikor azt állítja, hogy Sallai R. Benedek nagybirtokot akart volna építeni. Állításuk szerint az LMP-s politikus épp "az egyik bizonyítéka annak, hogy aki nem feküdt jól a Fidesznél, annak nem sok esélye volt" pályázni. 

Ugyanakkor a küszöbönálló földrablásról, az elmúlt 25 év egyik legnagyobb közvagyon-lenyúlásáról egy szót nem ejt a kormányzópárt - vetik fel.

Az LMP hangsúlyozta: áll bármilyen szakmai vita elé, ami tisztázza a kérdést, addig viszont azt várja, hogy a Fidesz "számolja át, hányan is dolgoznak az állami földeken, és lássa be kudarcát".

MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.