Hírek

Elektronikus úton, otthonról is nyomon követhetik ügyeiket a gazdák

Szeptember végétől olyan új elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer indul, amely segíti a gazdálkodókat, hogy otthonról is nyomon követhessék ügyeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

 A kormany.hu-n közölt tájékoztatás szerint az elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer aktuális információkkal szolgál az MVH-hoz benyújtott kérelmek elbírálásáról, az egyes projektek állásáról, illetve a hivatal által nyilvántartott regisztrációs adatokról.
    Ügyfélkapus belépés után személyre szabott elektronikus felületen jelenik meg a felhasználó kérelmeinek listája (például támogatás-igénylés, kifizetés-igénylés), a gazdálkodó bármelyikbe betekinthet számos szűrő és rendezési lehetőség segítségével.
    Az agártárca közleménye szerint a rendszert több lépcsőben vezeti be az MVH. Az első lépésben a regisztrációs adatok áttekintése és módosítása, illetve az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) beruházási támogatásainak adatai válnak elérhetővé, ami körülbelül 37 ezer ügyfelet érint közvetlenül.
    A következő fázisokban fokozatosan bővül majd az elérhető ügyek köre. Elsőként, még ebben az évben, az EMVA-ból igényelt egyéb támogatásokra, majd az egységes kérelemmel igényelt összes területalapú támogatásra is kiterjeszti az MVH az elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszert. A teljes körű feltöltés után közel 250 ezer gazdálkodó tájékozódhat gyorsan és korszerűen mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásainak elbírálásáról.
    A rendszer indítását az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) időpontjához igazította a hivatal, így a szeptember 28. és október 2. között zajló rendezvényen az MVH szakemberei be tudják mutatni a fejlesztést az érdeklődőknek – közölte a szaktárca.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook