Hírek

Erősödik az OTP-jelenlét a Kite Zrt.-ben

Új igazgatóságot és felügyelőbizottságot választott tegnapi rendkívüli közgyűlésén a nádudvari székhelyű Kite Zrt. A közgyűlést az agrárintegrátor vállalkozás új többségi tulajdonosa, Guba Sándor hívta össze, amelyen igazgatósági elnökké választották. Guba Sándor a vállalat ez év őszi megvásárlása előtt dolgozói delegáltként felügyelőbizottsági tag volt a Kite Zrt.-nél, emellett a dél-dunántúli régió igazgatója.

Az továbbra is talányos, hogy milyen forrásból kapott a cég megvásárlásához szükséges mintegy 25 milliárd forint tőkét az egykori régióvezető, hogy tromfolni tudja Bige László, a péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosának felvásárlási ajánlatát. A közgyűlésen megválasztott új tisztviselők névsora tovább erősíti azt a sajtóban terjedő vélekedést, hogy az OTP háza táján kell keresni a nagyvonalú hitelezőt. Ezt az is erősítette egyébként, hogy az új többségi tulajdonos még novemberben stratégiai együttműködési megállapodást kötött az OTP-vel.

Az új összetételű igazgatóságba a régi tagok közül bekerült Búvár Géza és Balogh Csaba − a társaság operatív irányításáért jelenleg is felelős vezetők −, a korábbi felügyelőbizottsági tag Orrcsik Gábor, Szabó Levente szintén a cégen belülről érkezett. Partnergazdasági tagként Villányi Tibor, az OTP Bank Nyrt. agrárigazgatósága képviseletében pedig Szabó István került be a testületbe. A felügyelőbizottság elnöke Baumstark Mihály lett − aki egyrészt az OTP igazgatóságának külső tagja, másrészt a közvetlenül Csányi Sándor tulajdonában lévő Csányi Pincészet vezérigazgatója. A felügyelőbizottság tagjai közé emellett Kolop Lászlót dolgozói delegáltként, Huck Róbertet és Vancsura Kornélt partnergazdasági delegáltként, Dancs Gyulát pedig az OTP agrárigazgatóságának delegáltjaként választották be a testületbe.

A két testület tisztségviselőinek megbízatása 2016. december 30-ig tart. A személyi kérdések mellett a közgyűlés több ponton módosította, korszerűsítette a társaság alapszabályát is − a részletekről, illetve a cég jövőbeni terveiről azonban egyelőre nem adtak bővebb tájékoztatást. A cég saját tőkéje 26,6 milliárd, forgalma 200, eredménye 3,25 milliárd forint volt 2012-ben. Az év első kilenc hónapjában a társaság forgalmát és eredményét is képes volt tovább növelni − derült ki a társaság közleményéből.

Forrás: Napi gazdaság

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés