Hírek

Folytatódik az EU Élelmiszersegély Program

Az EU Élelmiszersegély Program keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) már szerződést kötött a segélyszervezetek szeptember végén, október elején folytatják az élelmiszerek eljuttatását a rászorulók részére – közölte az MVH kedden az MTI-vel.


    Így az adományokból mintegy 2.600 településen, közel 1 millió ember részesülhet. Az országos program keretében az uniós forrásból előállított élelmiszereket az MVH-val szerződött segélyszervezetek juttatják el a magyarországi rászorultak részére.

    A program koordinálását végző MVH-val szerződésben álló négy segélyszervezet – a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet – egyéb élelmiszerek mellett liszt, tészta és keksz szétosztását kezdi meg szeptember végén és október elején a nehéz körülmények között élők részére.

    Az élelmiszereket előállító vállalkozásokat az MVH közbeszerzés útján választotta ki. Az idei év második fordulójának nyertes feldolgozói már befejezték az élelmiszerek beszállítását, 5.868 tonna élelmiszer került a segélyszervezetek raktáraiba.

    Az élelmiszerek kiosztásában a programban résztvevő közel 2.600 település önkormányzata is jelentős munkát vállal. A résztvevők körének bővítése érdekében azonban az MVH további települések jelentkezésére is számít. Amennyiben valamely település, vagy önkormányzat csatlakozni kíván az Élelmiszersegély Programhoz, további információkról az MVH honlapján találhat – áll a közleményben.
 

Forrás: MTI

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook