Hírek

Kérdőívvel indul a demográfiai földprogram

A demográfiai földprogramhoz kapcsolódóan kérdőívet készített a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), hogy megismerje az érdeklődő fiatalok elvárásait, igényeit – közölte pénteken a tárca.

 A tájékoztatás szerint a VM a fiatal, családos vagy családot alapítani szándékozó, két vagy több gyermeket vállaló gazdálkodók életét a demográfiai földprogram beindításával tervezi segíteni, ezzel is hozzájárulva a gyermekvállalási kedv növekedéséhez, a vidéki élet felpezsdítéséhez, a falvak újbóli benépesítéséhez.
A program keretében állami földek kedvezményes bérbeadásával és egyéb támogatásokkal földhöz kívánják juttatni azokat a legalább középfokú mezőgazdasági szakképesítéssel rendelkező fiatal párokat, akik jövőjüket vidéken, földet művelve, állatot tartva, azaz a mezőgazdaságból, illetve a mezőgazdaságban élve képzelik el.
A tárca szerint fontos megismerni a programban lehetségesen résztvevő fiatalok elvárásait, ezért készítették a kérdőívet.
A VM kéri a válaszadókat, hogy a kitöltött kérdőíveket a demografiaifoldprogram@vm.gov.hu címre küldjék, vagy juttassák el falugazdászukhoz.

Forrás: MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés