Hírek

Közzétették az Agrár Forgóeszköz Hitelprogram részleteit

A mezőgazdaságból élők várhatóan május második felétől igényelhetik az agrár forgóeszköz hitelt, amelynek részletei a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) honlapján olvashatók – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium.

    A termelők és a tenyésztők 1-50 millió forint között, a termeltetők – azaz az integrátorok – 250 millió forintig vehetik igénybe a kedvező kamatozású hitelt. A kamat mértéke 8 százalék, a futamidő három év, egyéves türelmi idővel. Az MFB forrásbiztosítása mellett zajló hitelprogramban való részvételhez önerő nem szükséges.

    A kormány március végén döntött a piacinál kedvezőbb finanszírozású hitelprogram elindításáról. (Az akkori tájékoztatásban 7,5 százalékos kamat szerepelt.) A 15 milliárd forintos keretből 10 milliárdot az állattenyésztési ágazat szereplői – ezen belül 5 milliárd forintot a sertés- és baromfi ágazatban tevékenykedő integrátorok – igényelhetnek. A növénytermesztésből-, kertészetből élő gazdálkodók finanszírozását 5 milliárd forintos hitelforrás segíti.

    A hitel célja a mezőgazdasági termelés, elsősorban az állattenyésztés versenyképességének javítása – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés