Hírek

LMP: a kormány vigye parlament elé a földprivatizációt!

Az LMP pénteken felszólította a kabinetet, hogy kormányhatározat helyett az Országgyűléssel fogadtassa el az állami termőföldek csütörtökön bejelentett privatizációját.

Az ellenzéki párt követelését Sallai R. Benedek, az LMP parlamenti képviselője fogalmazta meg az MTI-nek nyilatkozva.

"A kormány annyira pofátlanul lop, hogy már a saját frakciójától is fél" – fogalmazott a politikus, aki szerint a kabinet azért próbálja kikerülni a parlamentet a földprivatizáció ügyében, mert ott biztosan nem tudná megszerezni a szükséges számú támogatót.

Sallai R. Benedek szerint mindez azért van így, mert a Fidesz ezzel a lépéssel a nagybirtokosokat hozza helyzetbe, a földvásárlásban ugyanis lehetőséget biztosítana a licitálásra is. Ilyen rendszerben pedig az viszi el a földet, akinek a legtöbb pénze van és azok nem a kis- és közepes méretű birtokkal rendelkező gazdák – fejtette ki az ellenzéki képviselő.

Az LMP emellett elképzelhetetlennek tartja, hogy valóban a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) tagsága kezdeményezte volna a privatizációt, ezért azt várják a szervezettől, számoljon be arról, tagjaik mikor, milyen formában és mekkora arányban nyilvánították ki álláspontjukat.

MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés