Hírek

Megalakult az első egyetemi fiatal gazda klub az Agrya támogatásával

Megalakult és megtartotta első összejövetelét hétfőn a Georgikon Fiatal Gazda Klub Keszthelyen a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) támogatásával, a klub létrehozását a Pannon Egyetem Georgikon Karának hallgatói kezdeményezték – közölte az Agrya.


    Az Agrya emlékeztet: kiemelt céljának tekinti, hogy a gyakorlatban hasznosítható információkhoz, tapasztalatokhoz jussanak azok, akik részt vesznek a szövetség munkájában. Emellett a szervezet arra is törekszik, hogy intézményes kereteket adjon a fiatal gazdák tevékenységéhez. Azt vallja ugyanis, hogy a modern mezőgazdasági termelése komoly szakmai tudást igényel, amelyet többek között az agrár felsőoktatás keretei között lehet megszerezni.

    A Georgikon Fiatal Gazda Klub tevékenységén keresztül a hallgatók – a leendő fiatal gazdák – megismerkedhetnek a családi gazdaságok működésével, és gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek számos területen, például az agrotechnika, a növényvédelem, az adminisztráció, a pénzügy és az üzemszervezés terén.

    A klub találkozókra havonta kerül sor, amelyet kiegészítenek majd a résztvevők számára az Agrya által szervezett belföldi szakmai utak is – tartalmazza az Agrya tájékoztatása.

Forrás: MTI

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook