Hírek

Megkezdődött az őszi lehalászás a rétimajori Aranyponty Zrt. halastavain

Megkezdődött az őszi lehalászás a rétimajori Aranyponty Zrt. halastavain; az 1500 hektárnyi tógazdaságban 200 hektárról gyűjtik be a „termést”, s a tavalyi mostoha év után az idén jó közepes hozamokra, hektáronként nettó 800-900 kilogramm halra számít a társaság – mondta az MTI-nek a cég elnök-vezérigazgatója.

    Lévai Ferenc tájékoztatása szerint a cég árbevétele a tavalyi 860 millió forinttal szemben, az idén várhatóan meghaladja majd az 1 milliárd forintot, a múlt évi 50 millió forintos eredmény pedig megduplázódik.
    Az árbevétel és az eredmény nemcsak a halászati üzemágból származik, az Aranyponty Zrt. ugyanis több lábon áll, diverzifikálta tevékenységét azért, hogy az esetleges gyengébb eredményt produkáló üzemágak bevételét kiegyenlítsék a másik ágazatok.
    A turizmus és vendéglátás mellett bérhorgászattal, gyerektábor működtetetésével, főként fémforgácsolással foglalkozó műszaki üzem fenntartásával igyekszik növelni árbevételét a zrt. Van dolomitbányája és földmunkát, tóépítést is végző gépsora.
    Az Aranyponty eredményeinek elismerése, hogy a társaság lesz a házigazdája az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) halászati standjának.
    A pavilon 103-as standján 7 darab, egyenként 600 literes akváriumban mutatja be a cég szeptember 28-a és október 2-a között azokat a már Magyarországon is előállított halfajtákat, amelyeket korábban nem tartottak, mint az afrikai törpeharcsa, a lapátorrú tok, az ausztrál süllő, a csíkos sügér és a tilapia, továbbá megismertetik a közönséget a halászat technológiai megújításával.
    Az ágazat jelene mellett a múltjából is ízelítőt kapnak a standra látogatók, fotók, régi halászszerszámok elevenítik majd fel a mesterség korábbi évszázadait – közölte az elnök-vezérigazgató.
 

Forrás: MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés