Hírek

Több tízmilliós adócsalás elkövetőjét vették őrizetbe

Több tízmilliós, gabonakereskedelemmel kapcsolatos áfacsalás elkövetőjét vették őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói Komlón – közölte a NAV.


A gyanú szerint a bűncselekménnyel gyanúsított férfi – több fiktív céget felhasználva – csaknem 180 millió forint értékben adott el gabonát baranyai mezőgazdasági cégeknek. Különböző helyekről szerezte be az árut, vásárlását fiktív számlákkal igazolta, majd valótlan adóbevallást tett. A gabonacsalás értelmi szerzője és irányítója az áfacsalás következményeit úgy akarta elkerülni, hogy egy lekötelezettjét tette meg ügyvezetőnek az egyik cégben, őt az igazgatóság nyomozói szintén elfogták. 

    
A nyomozás eddigi adatai szerint a bűncselekménnyel az államháztartásnak több mint 50 millió forintos adóhiánya keletkezett – tudatta Ifkovics Andrea, a dél-dunántúli regionális bűnügyi igazgatóság sajtóreferense.     

A gyanúsítottat több erőszakos bűncselekmény miatt már ismerték a nyomozóhatóságok. A házkutatásnál tartani kellett attól, hogy fegyvert használ, ezért a pénzügyi nyomozók a kommandósok segítségét kérték az akcióhoz. A lakásban fegyvert nem, de kábítószergyanús anyagot találtak.     

A régió bűnügyi igazgatósága indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.

Forrás: MTI

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook